Krásné vlasy i bez kadeřnice. Postarejte se o ně s pomocí přírodních masek

 Krása 
21. dubna 2020 10:10 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
O vlasy je potřeba pravidelně pečovat, pak jsou zdravé a krásné JumpStory
Vlasy potřebují neustálou péči, aby se nevysušovaly, nelámaly, ale naopak byly pevné a leskly se. Spousta žen jim škodí barvením či žehlením. Pokud patříte mezi ně, měly byste se o ně dobře postarat. Vyrobte si přírodní masky, se kterými svým vlasům dodáte potřebnou výživu.

Máte unavené vlasy, které potřebují regenerovat, dodat lesk, vitalitu a potřebnou výživu? Kadeřnice se vám o vlasy nyní vlivem opatření proti koronaviru nemohou postarat. Zvládnete to i sami a budou vám k tomu stačit ingredience, které najdete v domácnosti či na zahradě.

Vlasová maska proti lupům

Trápí vás velké množství lupů? V tom případě si udělejte odvar z kopřiv. Ty totiž vyživují a regenerují pokožku. K výrobě masky budete potřebovat následující ingredience:

  • čerstvé kopřivy
  • 3 polévkové lžíce plnotučného tvarohu

Postup

Nejprve si sežeňte čerstvé kopřivy, nakrájejte je na malé kousky. Propláchněte je a přidejte k nim tři lžíce plnotučného tvarohu. Směs zamíchejte a vmasírujte do vlasové pokožky. Nakonec si ji z vlasů opláchněte. Masku z kopřiv používejte zhruba jednou až dvakrát týdně.

Vlasová maska na suché vlasy

Pokud vás trápí vysušené a polámané vlasy, budou se vám hodit banány. Ty obsahují velké množství vitaminů a minerálů, které vaše vlasy vyživí. K výrobě masky budete potřebovat následující ingredience:

  • 1/2 banánu
  • 1 čajovou lžíci medu
  • 1 čajovou lžíci olivového oleje

Postup

Nejprve si nachystejte půlku banánu. Rozmixujte ji či rozmačkejte na kaši. Polijte ji lžičkou medu a olivového oleje. Masku důkladně promíchejte a vmasírujte do vlasové pokožky. Poté si vlasy opláchněte vodou a případně si je můžete umýt i klasickým šamponem. Masku z banánu si vnášejte do vlasů zhruba jednou až dvakrát týdně.

Vlasová maska na mastné vlasy

Mastí se vám rychle vlasy a nebaví vás si mýt hlavu denně? Vyzkoušejte ocet. Jde o výborného pomocníka v domácnosti. Kromě toho vám pomůže i v případě, že se vám nadměrně mastí vlasy. K výrobě masky budete potřebovat následující ingredience:

  • 3 polévkové lžíce jablečného octa
  • 3 menší sklenice teplé vody

Postup

Jablečný ocet důkladně smíchejte s vodou a následně si propláchněte vlasy. Ocet si z vlasů neoplachujte. Proces opakujte jednou týdně. Dále čtěte: Věděli jste, že šednutí vlasů je možné zpomalit, či zastavit?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod