Jak docílit bujné a zdravé hřívy

 Krása 
30. března 2020 09:51 / Hana Jordánová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bohaté a zdravé vlasy budou ozdobou vaší osobnosti Depositphotos
Vlasy jsou korunou vaší osobnosti. Má-li někdo navíc vlasy bohaté, husté a lesklé, přitom se o ně nějak zvlášť nemusí starat, tak vyhrál bonus. Horší je, když máte vlasy jemné, řídké a žádný střih není dost dobrý. Ale i v tomto případě vám dokážeme poradit, co s tím.

Časté fénování, žehlení, používání stylingových přípravků, ale i UV záření – to všechno vaše vlasy zatěžuje. Vlasy jsou křehčí, snadno se lámou, lesk je pryč. Výživný olej jim ale zdraví a díky tomu i hladkost a lesk dokáže vrátit. Kromě toho ho odborníci doporučují i v péči o citlivou nebo podrážděnou pokožku.

Používejte přírodní oleje

Jsou dostupné, účinné, vlasy dělají jemnější, lesklejší a zdravější. Taky neobsahují chemikálie a šetří peníze za drahé produkty! Který se hodí zrovna pro vás?

Vlasové přípravky nemusí, ale mohou být plné silných chemikálií, které při dlouhodobém používání reklamou protěžovaných produktů hřívě škodí. Proč je lepší obrátit se spíš k přírodě? Nabízí efektivní a jednoduchá řešení.

Olivový olej

Antioxidanty a jejich hydratační vlastnosti dělají z olivového oleje skvělý prostředek proti lupům. Olivový olej také podporuje růst vlasů a vyživí každý váš pramen. Problém s roztřepenými konečky vyřešíte také pomocí oleje z oliv. Pravidelnou aplikací dojde k zacelení a uzavření celého vlasu, takže nevzhledné konečky už vás trápit nebudou. Stačí opláchnout vlasy vodou, nanést olivový olej, rovnoměrně ho rozčesat až ke konečkům a nechat působit (ideálně pod igelitovým sáčkem a nahřátým ručníkem). Čím déle, tím lépe. Poté se vlasy důkladně omyjí šamponem.

Málokdo ví, že kromě výživy vlasů olivový olej také bojuje proti vypadávání vlasů. Zabraňuje totiž produkci DHT hormonu, který má za následek právě zvýšené padání vlasů hlavně v pozdějším věku.

Olivový olej můžete použít na vlasy různými způsoby. Nejjednodušší a nejrychlejší je aplikace čistého olivového oleje, který vmasírujte jemnými krouživými pohyby jak do pokožky celé hlavy, tak jej nanesete na jednotlivé prameny. Nechte olej působit přibližně 10 minut a poté vlasy opláchněte a umyjte běžným šamponem, nejlépe s výtažkem z oliv pro podporu vlasové výživy.

Kokosový olej

Mnoho stylingových a pečujících vlasových produktů obsahuje kokosový olej, což rozhodně není překvapením. Jedná se o vysoce účinné hydratační činidlo. Masáž pokožky hlavy poskytuje hloubkovou hydrataci a tím vaše vlasy vyživuje. Kokosový olej můžete použít také jako přírodní kondicionér.  Stačí jen nechat v dlaních „povolit“ množství oleje odpovídající zhruba dvěma polévkovým lžícím, vmasírovat ho do vlasů a okamžitě ho vymýt.

Používat kokosový olej jako kondicionér můžete poměrně často. Časem také zjistíte, jaké je optimální množství právě pro vás – odvíjí se nejen od délky, ale samozřejmě i od tloušťky vlasů.

Na začátku budete možná muset malinko experimentovat, ale čeká vás odměna – krásné vlasy, které se budou lesknout.

Avokádový olej

Mastné kyseliny v avokádu jsou prospěšné pro srdce. To ví asi každý. Tyto důležité živiny jsou také velmi dobré při zvlhčování vaší pokožky. Aminokyseliny a vitaminy A, C a D obsažené v avokádu poskytují komplexní přírodní péči o vlasy. Avokádový olej ve spojení s éterickými oleji z levandule a máty peprné může urychlit růst vlasů. Kvalitu vlasů nám zlepší jak konzumace avokádového oleje, tak jeho přímá aplikace. Bojuje proti krepatění vlasů, vlasy jsou díky němu jemnější, lesklejší a silnější, avokádový olej se dostává do poničené struktury vlasu, kterou opravuje. Vlasy se nám proto nebudou tolik lámat.

Rozmarýnový olej

Tento aromatický olej čistí pokožku hlavy a zvlhčuje ji, čímž zabraňuje lupům. Rozmarýnový olej také vyživuje folikuly a povzbuzující růst zdravých vlasů. Masírujte a nechte ho, aby svoje účinky projevil v plné síle! Rozmarýnový olej je velmi oblíbený esenciální olej, díky své silné vůni a širokému spektru účinků na zdraví. Pro vlasy je příznivý díky vysoké koncentraci fytonutrientů, včetně kyseliny kávové, kyseliny rozmarýnové, kafru, kyseliny ursolové a různých dalších účinných látek. Jednou z oblastí, kde lze tento olej použít, je na vlasy a pokožku hlavy, a jeho popularita tímto způsobem výrazně vzrostla. Poznejte zkrášlující účinky rozmarýnového oleje i vy. Antioxidanty obsažené v tomto oleji pomáhají předcházet poškození pokožky hlavy od působení škodlivých volných radikálů. Tím snižují záněty a mohou zabránit tolik nechtěnému padání vlasů. To postihuje nejen starší ročníky, ale také mladé lidi.

Jojobový olej

Kdo nechce mít roztřepené konečky, měl by pokožku hlavy udržovat hydratovanou. Masáž jojobovým olejem tuto „závlahu“ zvládne na jedničku, takže se ho nebojte použít! Jedinečná směs bio olejů aktivně posiluje a regeneruje všechny typy vlasů, přináší jim intenzivní hydrataci a zároveň zlepšuje jejich elasticitu. Přírodní hýčkání pro neodolatelnou krásu, zdraví a lesk vašich vlasů.

Arganový olej

Arganový olej je nabitý antioxidačním vitaminem E, který chrání vlasy před poškozením. Arganový olej chrání vlasy i vlasovou pokožku před UV zářením a v případě suchosti nebo podráždění ji regeneruje. Vlasy jsou méně poškozené, méně se lámou a vypadávají, konečky se méně třepí a vlasy se snáze rozčesávají a lépe a rychleji rostou. Díky arganovému oleji jsou tak vlasy už na první pohled zdravější a krásnější, více se lesknou a na dotek jsou hebčí.

Ačkoliv tento olej patří mezi nejdražší oleje u nás, rozhodně se vyplatí do něj investovat. Jeho spotřeba nemusí být příliš vysoká – pro dosažení kýžených výsledků stačí jenom pár kapek.

Makadamiový olej

Aplikace tohoto přírodního elixíru pomáhá hydratovat suché a poškozené vlasy. Makadamiový olej také vyživuje pokožku hlavy, čímž stimuluje růst vlasů. Makadamiový olej je jeden z nejblahodárnějších olejů na světě. Obsahuje mnoho cenných látek, které prospívají pokožce i vlasům. Je bohatý na vitaminy A, B a E a také na mastné kyseliny, obzvláště kyselinu palmitoolejovou.

Uvidíte, že to půjde. Použití přírodních olejů je jednoduché a levné a jsou vynikajícím řešením vašich problémů s vlasy. Odměnou vám budou nádherné, lesklé a silné vlasy. Bez ohledu na to, zda máte rovné, zvlněné, krátké či dlouhé vlasy, přírodní oleje vám pomohou k jejich zkvalitnění. Je však dobré jejich aplikaci nepřehánět, pokud máte přirozeně mastnou pokožku hlavy a vlasů. Jak zahustit řídké vlasy, jsme psali také zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47