Vitamin C je jednou z nejúčinnějších ingrediencí, kterou můžete dopřát své pleti

 Krása 
01. dubna 2020 11:04 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Sérum s vitaminem C udělá s pletí zázraky Depositphotos
Pokud jde o péči o pleť, platí tato svatá trojice: faktor ochrany před sluncem, retinol a vitamin C. Pokud je vaše pleť opečovávána všemi třemi, pak je do značné míry zaručeno, že vaše pleť bude jasnější, hladší a zdravější.

Přestože je vitamin C už dlouho základem péče o pleť, je zde zcela nový trend, a to v podobě vysoce účinných sér, olejů a zvlhčovačů, které jsou velmi silné a stabilní, protože vitamin C obvykle ztrácí svoji účinnost, pokud je vystaven vzduchu, světlu a teplu.

I když obvykle získáváme pro tělo vitamin C ze stravy a doplňků stravy, péče o pleť na bázi vitaminu C je nezbytná.

Odkud můžeme získat vitamin C

Vitamin C můžete implementovat do své každodenní stravy tím, že budete jíst zeleninu a ovoce s vysokou koncentrací vitaminu C. Kůže je však posledním orgánem, na který se vztahuje proces trávení, takže je potřeba užívat nových produktů s vitaminem C, které efektivně pracují v metabolismu samotné pokožky.

Co dělá vitamin C s pokožkou

Vitamin C je jedním z nejúčinnějších zdrojů antioxidantů. To znamená, že podporuje a posiluje kožní buňky v boji proti agresorům prostředí, jako jsou UV, infračervené záření a znečištění, které jsou hlavními viníky oxidačního stresu pokožky. V zásadě pomáhá denně neutralizovat poškození naší pokožky.

Podporuje také produkci kolagenu, který zaručuje, že pleť vypadá pevnější a svěžejší. Dobré sérum vitaminu C pleť zkrátka ochrání, rozjasní a zpevní.

Na trhu je už řada speciálních přípravků s vitaminem C. Někteří výrobci ho kombinují například s kolegenem, jiní vyrábějí čisté "céčkové" sérum. K dostání jsou také kombinace vitaminu C s kyselinou hyaluronovou či magnesiem.

Pokud svojí pleti chcete sérum nebo olejíček s vitaminem C dopřát, rozhlédněte se především po speciálních parfumeriích nebo lékárnách. Dále čtěte: Jak si doma odstranit umělé nehty a další tipy pro nehty v karanténě.

Témata: pleť, vitamin C, sérum, olej
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve