Když nemůžete na pedikúru, postarejte se o svá chodidla doma

 Krása 
19. dubna 2020 09:52 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Chodidla během dne odvádí náročnou práci, proto potřebují péči  Depositphotos
Spousta lidí zanedbává péči o svá chodidla, což není dobře. Pokožka chodidel se rychle vysušuje a paty lehce ztvrdnou. Navíc zanedbané nehty nevypadají hezky a mohou začít i zarůstat do kůže. Nejlepší je, když se vám o chodidla postará pedikérka. To bohužel vlivem současné pandemie není možné. Postarejte se o svá chodidla sami. Jak na to?

Na jaře a v létě byste o svá chodidla měli kompletně pečovat zhruba jednou za čtrnáct dní, protože v těchto ročních obdobích se pokožka rychleji vysušuje. V zimě to stačí zhruba jednou za šest týdnů. Neplatí to jen pro ženy, ale i pro muže.

Ponořte svá chodidla do horké lázně

Nejprve je potřeba nechat chodidla odmočit, aby jejich pokožka změkla. Nachystejte si větší nádobu, do které přilijte horkou vodu. Do ní můžete nasypat sůl z mrtvého moře či voňavý olej. Pokud ani jednu ingredienci po ruce nemáte, přidejte do vody pár kapek citronu. Chodidla v horké lázni mějte ponořená zhruba patnáct minut a nakonec je osušte.

Zbavte se staré kůže na patách

Pokud paty často nebrousíte, poměrně rychle na nich kůže ztvrdne. Po horké koupeli bude pokožka měkčí, takže se vám s ní bude lépe pracovat. Na paty použijte pemzu či skleněný pilník. Pokud se vám nechce brousit chodidla manuálně, můžete si pořídit elektrickou brusku, která to zvládne za vás.

Postarejte se o své nehty

Po odstranění ztvrdlé kůže je čas se věnovat nehtům. Zkraťte je a dodejte jim hezký tvar. Pokud je máte velmi dlouhé, zastřihněte. Když jsou kratší, stačí, abyste je zapilovali do ideálního tvaru. Nezapomeňte, že nehty na nohou byste měli stříhat do rovna, protože jinak mají tendenci zarůstat do kůže.

Dopřejte svým chodidlům peeling a masáž

Na vlhká chodidla naneste peeling, díky kterému budou hladká. Můžete si ho pořídit z drogerie, nebo sami vyrobit. Stačí, když smícháte med se skořicí. Naneste peeling na chodidla a zhruba pět až deset minut si s ním nohy masírujte. Následně je opláchněte.

Chodidla potřebují výživu

V tuto chvíli by už vaše chodidla měla být hladká. Nyní přišel čas na jejich regeneraci. Naneste na ně výživný krém, který nemusí být bezprostředně určen na nohy. Vaše chodidla si zaslouží důkladnou péči, takže na ně můžete použít krém i na tělo či obličej.

Nakonec si nalakujte nehty

Tento krok uvítají především ženy. Nakonec si své upravené nehty na nohou můžete nalakovat. Pokud vás lakování nehtů baví, můžete si pohrát s barvičkami. Pokud ne, stačí, když si je nalakujete jednobarevným lakem. I v takovém případě budou vypadat hezky. Dále čtěte: Přečtěte si, jak pečovat o pleť, když musíme nosit roušku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?