Abeceda make-upu aneb co umí BB, CC, DD a EE krémy

 Krása 
04. května 2020 08:46 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Každý krém poskytuje pleti zcela něco jiného Internet
BB, CC, DD nebo EE krém. Kdo se v tom má vyznat? Provedeme vás jednotlivým označením těchto krémů a poradíme vám, pro jaký typ pleti jsou vhodné.

Když se na trhu objevil poprvé BB krém, byla to prostě bomba. Jenomže to netrvalo dlouho a na světě se objevily další krémy s označením CC, DD a v poslední době také EE krém. Každý z nich slibuje celou řadu efektů. Zajímá vás, jaké?

Bíbíčko 

Pod zkratkou BB krém je ukryt název Blemish Balm. Jde vlastně o spojení hydratačního krému s tónovacím. Jeho hlavní funkcí je poskytnout pleti ochranu před UV zářením a díky dalším složkám a antioxidantům chránit pokožku před předčasným stárnutím. Díky tomu se hodí spíše pro ženy s normální až suchou pletí. Pokud máte zcela opačný problém, měly byste se poohlédnout po produktu, který je přímo určený pro tento typ pleti. Naštěstí výrobci kosmetiky myslí na vše, a tak jsou v současné době na trhu také bíbíčka i pro mastný typ pleti, které mají matující efekt, nebo také pro pleť citlivou s obsahem zklidňující termální vody. 

Color Control

Color Control nebo také CC krém je méně mastný než BB krém, a tak je vhodný právě pro ženy, které se potýkají s mastnou pletí. Díky svým vlastnostem je ideální také pro ty, které bojují se zarudnutím, pigmentovými skvrnami, černými tečkami nebo prvními vráskami. Jeho hlavním úkolem je sjednotit barvu pleti, zakrýt nedostatky, hydratovat, zklidnit pokožku a především ji také vyživit. Tyto krémy jsou také skvělé jako prevence pigmentových skvrn. Díky tomu můžete CC krém použít jako plnohodnotný make-up. Výrobci také nabízejí celou škálu odstínů, stačí si vybrat jenom ten pravý. Jak na to, jsme psali zde.

DD krém

Je zkratka Daily Defence. Tento typ krému je ideální především pro stárnoucí pleť, jelikož jeho hlavní vlastností je omladit pleť, zpomalit tvorbu nových vrásek, hydratovat a chránit pleť před škodlivými vlivy. Umí sjednotit barevný tón pleti, redukuje póry a výskyt černých teček, vypíná, vyhlazuje a rozzáří pleť, kryje nedostatky, včetně kruhů pod očima. Takže pokud bychom si to měli shrnout, BB hydratuje, CC sjednocuje a DD kryje. Ale na trhu je ještě jeden výrobek.

EE krémy (Extra Exfoliating)

Posledním krémem z této abecedy jsou EE krémy, jejichž hlavní úlohou je dodat pleti energii. Jsou vhodné pro mastnou pleť, protože mají čisticí a vyhlazující účinky díky peelingovým částečkám. Po použití je pleť jasná a zářivá. EE krém je kombinací obličejového krému a zároveň produktem exfoliace, nejde o náhradu make-upu. Po jeho použití je pleť jemná jako po použití obličejového krému, ale zároveň vyhlazená, bez odumřelých buněk na povrchu jako po jemném peelingu. V složení se často kombinují účinné antioxidanty jako vitamin A, D a E, které zastupují výživu pleti, a exfolianty jako například kyselina salicylová, které pleť zbaví odumřelých kožních buněk a rozzáří ji. Výsledkem používání EE krému by pak měl být vylepšený vzhled pleti a její vyrovnaný barevný tón.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008