Časté chyby, které dělají ženy při líčení. Vyhněte se jim

 Krása 
09. září 2019 10:02 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Nepoužívejte zbytečně tmavší odstín make-upu  Depositphotos
Hezky se nalíčit není tak jednoduché, jak vypadá. Spousta žen v tom neustále chybuje a make-up jim nesluší. Hezky a přirozeně se nalíčit není žádná věda, pokud se o to alespoň trochu zajímáte. Musíte však vědět, co děláte špatně.

Některé chyby při líčení mohou radikálně změnit váš vzhled k horšímu. Make-up musíte přizpůsobit svému typu pleti, jinak z toho může vzniknout katastrofa. Co sluší někomu jinému, nemusí lichotit vám. Přesvědčte se, zda neděláte při líčení chyby.

Špatný odstín make-upu

Velkou chybou je, když si vyberete špatný odstín make-upu. Některé ženy volí často tmavší odstíny, aby vypadaly opáleně. Make-up neslouží k tomu, aby vám ztmavil kůži. Úplně stačí, když zakryje nedostatky a sjednotí vaši přirozenou barvu pleti. Nemusíte na svůj obličej nanášet velkou vrstvu. Cílem je, abyste zvolily takový make-up, který na vás bude vypadat téměř neviditelně, aby ostatní nepoznali, že ho vůbec máte.

Oční linky nesluší všem ženám

Pokud máte malé oči, nemalujte si je linkami, protože vám je opticky zúží. Ve chvíli, kdy jste si oční linky zamilovaly, malujte si je pouze na horní víčko. Linka pod okem je dávno pasé. Většině žen nesluší, nevypadají s ní přirozeně. Navíc se rychle rozmazává, protože pro oko je přirozené vlhké prostředí. Raději vsaďte na výraznější oční stíny a řasenku.

Jednobarevné oční stíny nikdy nebudou vypadat dobře

Nemalujte si oči pouze jednou barvou. Můžete si zvolit modrou nebo zelenou, ale vždy použijte alespoň dva nebo tři odstíny dané barvy. Ideální by bylo, kdybyste zkombinovaly jiné barvy, které se k sobě hodí. Začněte si oční víčka líčit od nejsvětlejšího odstínu, který patří do vnitřního koutku oka. Poté na víčko postupně nanášejte tmavší tóny. Nezapomeňte na podkladovou bázi, aby vám oční stíny vydržely déle.

Kombinace očních stínů a rtěnky bývá často nešťastná

Měly byste si vybrat jednu část obličeje, na kterou chcete upozornit. Zvolíte si raději výrazné oči, nebo rty? Oboje rozhodně ne, protože by vaše líčení vypadalo přehnaně a nepřirozeně. Pokud si vyberete kouřové stíny, použijte světlou rtěnku v pleťové barvě.

Když si zvolíte výrazné rty, oční víčka si namalujte pouze světlými odstíny. Make-up je potřeba odlíčit. Dejte si pozor na micelární vodu, která vám může zničit pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47