Udělejte si domácí lék a získejte nejsilnější antibiotikum z přírodní medicíny

 Zdraví 
25. července 2019 11:18 / Monika Thomsonová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Kurkuma nejenom skvěle ochutí jídlo, ale má úžasný vliv na naše zdraví Shutterstock
Kurkuma se stále více zabydluje i v našem jídelníčku. Žluté koření, které pochází z Asie, je považované za zlato mezi kořením. Kurkuma totiž obsahuje bioaktivní látku kurkumin, která je pro náš organismus velmi prospěšná.

Bez kurkumy by se neobešla řada indických pokrmů. Umí nejenom skvěle ochutit jídlo, ale rovněž má příznivý vliv na zdraví.

Účinnější než krémy na bolest

Podle některých studií kurkumin ulevuje od artritických a revmatických bolestí. Dokonce má silnější účinky než účinná látka diclofenac, která bývá součástí krémů proti bolestem. Toto koření má velmi silné protizánětlivé účinky, takže záněty potlačuje lépe než mnohé standardní léky.

Jak na naše tělo kurkuma působí?

Chrání buňky před volnými radikály

Kurkumin dokáže přímo chránit buňky střevní sliznice, nepřímo se tak podílí na aktivaci enzymů, které jsou důležitými bojovníky proti volným radikálům.

Zmírňuje zánět

Kurkumin dokáže zablokovat vůbec samotný vznik zánětu případně výrazně zmírnit jeho průběh. Při dlouhodobém užívání pomáhá snížit také bolest při zánětlivých onemocněních kloubů.

Ochrana pro mozek a cévy

V mozku je přítomno největší množství omega-3 mastné kyseliny DHA. Její nedostatek je spojen se vznikem deprese nebo Alzheimerovy choroby. Ačkoliv jsou hlavním zdrojem DHA mořské ryby a plody, kurkumin podporuje její přirozenou tvorbu přímo v mozku.

Připravte si kurkumový nápoj

Je to velmi jednoduché. Pokud chcete vyzkoušet skvělé účinky kurkumy, připravte si z ní nápoj. Smíchejte dvě až tři deci vlažné vody a jednu čajovou lžičku kurkumového prášku. 

Kurkumový zlatý med

Se zlatým medem můžete zlepšit trávení a podpořit činnost střev. Tato směs je známá jako nejsilnější antibiotikum v tradiční přírodní medicíně. Jakmile vás tedy přepadnou první příznaky nachlazení, chřipky nebo jakéhokoliv jiného onemocnění, měli byste směs zlatého medu ihned konzumovat.

Na přípravu zlatého medu budete potřebovat

  • 100 g přírodního medu
  • 1 polévkovou lžíci kurkumy v prášku

Smíchejte 1 polévkovou lžíci kurkumy se 100 gramy medu. Dobře promíchejte a uschovejte v chladu. Užívat můžete lžičku třikrát denně. 

Vyrobte si lék z kurkumy

Budete potřebovat

  • 1 polévkovou lžíci kurkumy
  • olivový olej
  • mletý pepř a chilli

Zamíchejte kurkumu v panenském olivovém oleji, přidejte mletý pepř a chilli pro zvýšení účinku. Uchovávejte v chladničce. Užívejte 3x denně 1 kávovou lžičku. Po třech týdnech udělejte týden pauzu. Zkuste i úžasný elixír na pročištění plic.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47