Říjen je měsícem boje proti rakovině prsu. Každá žena by si měla zajít na preventivní prohlídku

 Zdraví 
06. října 2019 09:57 / Ema Maxová
  1
📷
1 fotografie v galerii
Rakovina prsu patří u českých žen mezi nejčastější zhoubné nádorové onemocnění Shutterstock
Po celém světe se stal říjen měsícem boje proti rakovině prsu. Smyslem je šířit povědomí o této zákeřné nemoci a důležitosti preventivního vyšetření.

Stále platí, že rakovina prsu patří u českých žen mezi nejčastější zhoubné nádorové onemocnění. Každý rok přibývá zhruba 6 000 nových případů s diagnózou tohoto onemocnění a bohužel více než jedna třetina pacientek této nemoci podlehne. Velmi zásadní v boji s touto zákeřnou nemocí je včasná diagnóza, která výrazně zvyšuje šanci na úspěšnou léčbu. Proto by se měl pravidelný screening stát součástí péče o zdraví každé ženy.

To si uvědomuje i Klinika Yes Visage, která již pravidelně podporuje tuto osvětovou akci. A není tomu jinak ani tento rok. Po celý měsíc říjen si můžete zajít na ultrasonografického vyšetření za zvýhodněnou cenu 900 Kč!

Nechte se vyšetřit uznávanou lékařkou se zaměřením na diagnostiku chorob prsu MUDr. Hanou Kacerovskou, CSc. To vše v příjemném prostředí soukromé kliniky, kde je dbáno nejen na vysokou úroveň péče o pacienta, ale i na empatický přístup a na maximální komfort pro klienta. Preventivní screening umožňuje zachytit i přednádorové stavy, což znamená snadnější léčbu a větší šanci vrátit se po léčbě do běžného života.

Lepší několikrát zbytečně, než jednou pozdě!

Karcinom prsů je hned po rakovině kůže nejčastěji se vyskytujícím nádorovým onemocněním vůbec. Pravidelné preventivní vyšetření je tedy rozhodně na místě. Včasná diagnóza vám může zachránit nejen prsa, ale i život. Nejohroženější skupinou jsou ženy po čtyřicítce. Nicméně se toto onemocnění nevyhýbá ani mladším ročníkům. Pro mladé ženy, těhotné a kojící matky je vhodné ultrasonografické vyšetření. Pokud se pacientky blíží ke čtyřicítce nebo ji již překročily, je jedinou indikovanou a oprávněnou preventivní metodou mamografie.

Nejen ženská věc!

Rakovina prsu je vnímána především jako onemocnění postihující výhradně ženy. V naprosté většině případů tomu tak je, avšak ani muži nejsou zcela ušetřeni. Tvoří asi 1 % postižených. Proto ani oni by neměli onemocnění podceňovat! Objevit se může prakticky v každém věku, nejčastěji pak mezi 60 až 70 lety.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve