Nastartujte organismus a spalujte tuk hned ráno

 Zdraví 
06. října 2019 07:09 / Jana Jančová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Citrony jsou vynikajícím pomocníkem také při překyselení organismu Shutterstock
Stává se vám, že jste po ránu unavení, ospalí, je vám nevolno a nemáte žádnou energii? Že ranní rozcvička je luxus, který si zkrátka nemůžete dovolit, protože musíte vypravit děti do školy? Na všechny tyto problémy existuje jednoduché, rychlé řešení, které bude dokonce ladit i vaší chuti. Postačí vám k tomu jen sklenice vody s citronem.

Citrony. Nejen že obsahují vysoký podíl vitaminu C, kromě toho v nich najdeme i draslík a vápník. Citrony vám nejen pomohou s trávením, navíc „rozjedou“ váš metabolismus a vyčistí tělo a krev od toxických látek. Mají také schopnost neutralizovat prostředí a i když by to mnozí netipovali, jsou vynikajícím pomocníkem při překyselení organismu. Nejúčinnější jsou na lačný žaludek, proto sklenice vlažné vody s citronem pomůže nastartovat vaše tělo do nového dne, navíc vám pomůže s trávením a detoxikovat váš organismus. Je také velkým pomocníkem, pokud se snažíte zhubnout, protože pomáhá nastartovat organismus, který tak více spaluje tuky. Kromě toho zajišťuje dobrou funkci střev.

Pomocník v boji proti vysokému krevnímu tlaku a depresím

Díky vysokému obsahu draslíku, který je v těchto plodech obsažený, poslouží citrony také lidem s onemocněním srdce. Jejich účinky „drží na uzdě“ i vysoký krevní  tlak a pomáhají k relaxaci, čímž redukují stres a deprese. 

Léčí infekci krku

Překyselení žaludku často způsobuje, že se šťávy z něj, zejména při poloze vleže, dostávají ze žaludku do krku, ten je pak doslova jako v ohni. Pokud však budete pravidelně užívat vodu s citronem, nejen že se upraví překyselení žaludku, ale také se zmírní bolesti v krku.

Pomáhá s dýchacími potížemi

Na teplou vodu s citronem nedají dopustit zejména astmatici, protože jim pomáhá uvolnit dýchací cesty a bojuje s alergiemi a astmatem.

Snižuje horečku

Každý ví, že při chřipce a nachlazení je účinným bojovníkem s bakteriemi i citronová voda, která pomáhá léčit tyto nemoci. Navíc posiluje imunitní systém.

Napomáhá v péči o pleť

Pokud budete pravidelně pít vodu s citronem, můžete po krátkém čase pozorovat to, jak se vám rozzáří vaše pleť, a to díky každodennímu přísunu vitaminu C. Čtěte také: Trápí vás rozšířené póry a kosmetika nezabírá? Několik tipů, které by vám na ně měly pomoci.

Pročistí vám vaši krev

Citronová voda vám pomůže pročistit vaši krev. Kromě vitaminu C, obsahuje totiž velké množství antioxidantů.

Váš žaludek vám poděkuje

Společně ve spojení s horkou vodou pomáhá citronová šťáva se zažívacími problémy. Navíc podporuje v játrech produkci žluče, která je pro dobré trávení nezbytná.

Zmírní problémy se zuby a dásněmi

Problémy s dásněmi nebo bolesti zubů dokáže citron také vyřešit. Stačí bolestivá místa potřít čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. K tomu osvěží váš dech.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve