Trápí vás kvasinková infekce? Zatočte s ní s pomocí přírodních prostředků

 Zdraví 
02. října 2019 07:36 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kvasinková infekce svědí a pálí  Depositphotos
Kvasinková infekce potká většinu žen alespoň jednou za život, jde o nejběžnější gynekologický problém. Někdy však není jednoduché se jej zbavit, protože se může opakovaně vracet. Nad kvasinkovými infekcemi můžete vyhrát i samy.

Kvasinková infekce vzniká ve chvíli, kdy se bakterie nacházející v pochvě přemnoží. Vaginální mykózu lze poznat poměrně jednoduše, protože ucítíte bolest, pálení, svědění a zvýšenou citlivost. Není to nic příjemného. Obzvláště, pokud se vám neustále vrací. Zkuste se jí zbavit s pomocí přírodních prostředků, které vám nijak neublíží.

Diagnostika kvasinkové infekce

Zda máte kvasinkovou infekci, musíte nejdříve zjistit. Některé ženy už to poznají samy podle příznaků, pokud ji měly opakovaně. Když si však nejste jisté, nechte se vyšetřit u gynekologa. Vaginální mykózu můžete rozpoznat i z testu, který je za poplatek běžně dostupný v lékárně.

Brusinková šťáva

Pijte pravidelně brusinkovou šťávu, ale musí jít pouze o stoprocentní tekutinu. Neměl by v ní být přidaný cukr, protože ten by mohl vaše potíže naopak ještě zhoršit. Brusinky dokáží vyléčit vaginální mykózu i zánět močových cest. Šťávu z brusinek můžete pít pravidelně, i když zrovna mykózou trpět nebudete, abyste se případně ochránily před návratem kvasinek.

Kokosový olej

Kokosový olej má protizánětlivé účinky. Pokud máte mykózu již poněkolikáté za sebou, pouhé pití brusinkové šťávy vám stačit nejspíš nebude. Z toho důvodu je potřeba si zevní rodidla ještě něčím mazat. S tím vám pomůže právě kokosový olej. Používejte ho zhruba jednou až dvakrát denně.

Bílý jogurt

Bílý jogurt obsahuje živé bakteriální kultury, které nepomohou obnovit rovnováhu pouze ve střevech, ale i v pochvě. Můžete bílé jogurty jíst a také si s nimi mazat rodidla. Můžete si je do pochvy zavést s pomocí speciálního aplikátoru či jej nanést na tampon.

Omezte cukr

Přílišná konzumace cukru způsobuje rozmnožování kvasinek, ze kterých vznikají vaginální mykózy. Pokud vás trápí kvasinková infekce a nemůžete se jí zbavit, omezte příjem cukru. To znamená, že se budete muset vzdát sladkostí.

Pokud máte rády čokolády, nebude to pro vás příjemné, ale díky tomu zjistíte, zda za vaše potíže může narůstající hladina cukru v krvi. (Dále čtěte: Nepodceňujte rakovinu vaječníků).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve