Sluneční brýle pro letošní léto hlásí návrat do sedmdesátek

 Móda 
20. května 2021 10:22 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Letošní léto bude hlavně o retro atmosféře Depositphotos
Na pořádné sluníčko sice stále ještě čekáme, ale to nám alespoň dává čas udělat si radost a pořídit si nové sluneční brýle podle poslední módy. A ta je překvapivě inspirovaná sedmdesátými léty.

Už víme, že letos se nosí kalhoty či džíny se širokými nohavicemi, také džínové overaly a že letní barvou je oranžová. A nyní přichází na řadu také sluneční brýle, které k módě neodmyslitelně patří už celá desetiletí.

"Je tu trend, který už dobře známe a je oblíbený, zejména díky tomu, že je do značné míry unisex," říká stylista Naomi May.

Jde hlavně o retro atmosféru

Sluneční brýle à la sedmdesátky mají různé tvary i různě tónovaná skla. Mohou být kulaté i hranaté, menší nebo velké. Klíč ke slunečním brýlím v sedmdesátkovém stylu je v odstínu. Skla by tedy měla mít takový odstín, aby evokovala jistou retro atmosféru.

Ale jak už bylo řečeno, pokud jde o tvar, je tu pro každého něco. Kromě odstínu sluneční brýle inspirované sedmdesátkami musejí mít ještě jeden prvek. Tím je horní spojovací obroučka nad oběma skly.

Jaké brýle vybrat

Klasikou budou dozajista brýle s černými obroučkami a skly v hnědém odstínu. Tyto brýle jsou dokonale unisex a kdo nechce jít do nějakého extrému a raději chce vsadit na jistotu, s touto klasikou rozhodně neprohloupí.

Na své si přijdou i milovníci slunečních brýlí v leteckém stylu. I na ně pamatuje nová retro móda. Kovové obroučky, tónovaná skla a především jejich tvar žádného fandu tohoto druhu brýlí nezklame.

Velké obroučky v různých barevných odstínech inspirované sedmdesátkami se hodí pro všechny, kdo rádi alespoň trochu vybočují z řady. I tyto brýle jsou překvapivě unisex a jsou skutečně zajímavé a nikdo je na vás nepřehlídne.

Pokud nechcete do slunečních brýlí investovat velké peníze, abyste si pořídili ty od známých světových módních značek, nemusíte vůbec smutnit, že si sedmdesátkový trend budete muset nechat ujít. I běžné značky s oblečením, u kterých sluneční brýle pořídíte za pár stovek, tomuto novému trendu podlehly a brýle à la sedmdesátky ve svých kolekcích doplňků nabízejí také. Dále čtěte: Oranžová je oficiální barvou letošního léta. Vašemu outfitu dodá optimismus a radost.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47