Intimní nepříjemnost léta. Jak se dá zabránit pocení a odřeninám mezi stehny

 Zdraví 
18. května 2021 10:51 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Odřeniny i nepříjemné pocení v intimních partiích trápí nejednu ženu Depositphotos
S teplým létem přichází také některé nepříjemnosti. K nim patří i tření stehen o sebe a především jejich pocení. A nejenom tam, ale i v intimních partiích. Jak tyto obtíže zmírnit?

Máte-li trochu silnější stehna, možná nad tím občas mávnete rukou. Faldíky navíc se dají šikovně skrýt výběrem správného oblečení. Nicméně špíčky a povolené partie se umějí v horku přihlásit o pozornost. Kůže se pod oblečením potí, mechanicky otírá a může začít štípat. Poradíme vám, co s tím.

Holit či ne? 

Je to trochu paradox, ale pocení v klíně může zvyšovat také fakt, že si toto místo holíte. Chloupky totiž tvoří určitou termoregulační bariéru, která brání tomu, aby se pokožkla tolik potila a lepila se k sobě. A to samé nedovolí ani spodním prádlu a vzduch jím tak lépe proudí. Proto dobře zvažte, zda je nutné vzít do ruky žiletku.

Místo syntetiky bavlnu 

Přes léto dávejte místo syntetického prádla přednost bavlněnému. Umělá vlákna totiž způsobují, že se váš klín více potí. A neváhejte si vzít ještě jedny náhradní s sebou do práce. Jakmile se propotíte, vyměňte je za čisté. A pozor, řešení není chození bez prádla. Spodní prádlo totiž pomáhá odsávat pot a pokožka se díky tomu tolik nelepí. A chcete-li přeci jen sáhnout po krajce, pak určitě nezapomeňte na intimky s vysokým obsahem bavlny.

Proti zápachu

V souvislosti s pocením se také objevuje druhotný problém, a tím je nepříjemný zápach. Proto je potřeba v letním období zvýšit frekvenci intimní hygieny. Zamezit pocení a zápachu vám pomůže i výkonný antiperspirant. Kromě podpaží jej můžete použít i na intimní místa a v oblasti stehen. Jednak tím zamezíte nepříjemnému pocení, ale také dodá intimním místům jemnou vůni čistoty.

Opruzeniny stehen

Hodně nepříjemná situace nastává, pokud vznikne v důsledku tření stehen o sebe odřenina nebo opruzenina. Pomůže tuhý antiperspirant, který zabrání pocení a na stehnech vytvoří i jemně klouzavou bariéru. Ta pak zabrání nepříjemnému tření pokožky a zajistí lepší ochranu při chůzi. A vyzkoušet můžete také klasický dětský zásyp. Dokáže absorbovat vhlkost a také ochrání před vznikem odřenin a opruzenin. Zásyp pak můžete použít i na jiné činnosti, o nichž jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve