Všechny jizvy nemusíte mít do konce života, některých se lze zbavit pomocí přírodních přípravků

 Krása 
18. května 2021 15:42 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
I když velkých jizev se zcela nezbavíte, udržujte pokožku na postiženém místě neustále hydratovanou Depositphotos
Málokdo nemá na těle nějakou jizvu. Malých si většinou nikdo nevšimne, ale pokud se trápíte tím, že jsou vaše jizvy veliké a velmi viditelné, můžete se pokusit o jejich odstranění přírodní cestou. Vyzkoušejte některé následující tipy, po kterých budou vaše jizvy minimálně méně viditelné.

Ať už máte jizvy po akné, chirurgickém zákroku nebo nějakém zranění, můžete o ně pravidelně pečovat, aby postupně začaly mizet. Počítejte však s tím, že se jich nezbavíte do měsíce, jde o dlouhodobý proces, který budete muset neustále opakovat. Existuje však naděje, že jednoho dne téměř nebo zcela zmizí.

Okurka s jogurtem

Okurky mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Obsahují látky, které pomohou snížit menší zarudnutí, což dokazuje studie z roku 2009. Můžete si o ní přečíst zde. Okurky pomáhají zejména při léčbě jizev po akné. Abyste dosáhli co největšího efektu, připravte si vlastní masku. 

Oloupejte jednu okurku, nastrouhejte a smíchejte ji s bílým bio jogurtem. Následně si směs můžete nanést na obličej a nechat působit zhruba deset až patnáct minut. Proceduru pravidelně opakujte alespoň třikrát týdně, dokud jizvy nezačnou mizet.

Levandulový esenciální olej

Levandulový esenciální olej podporuje tvorbu kolagenu. Jde o bílkovinu, která je hlavním stavebním kamenem zdravé pokožky. Kromě léčby akné, popálenin či ekzémů mohou léčivé a uklidňující vlastnosti levandule také pomoci hojit tkáň jizev. Levandule je natolik jemná, že na postiženou oblast můžete denně aplikovat i několik kapek.

Pokud jste levandulový olej předtím nikdy nepoužívali, udělejte si malý test tolerance. Aplikujte ho v malém množství na ruku, abyste poznali, zda nebudete mít alergickou reakci. Přečtěte si také o éterickém oleji z heřmánku modrého. Zatočí téměř se všemi kožními vadami.

Hydratační krém s vitaminem E

Pokud se chcete jizev zbavit, musíte pokožku na postižených místech neustále udržovat hydratovanou. Proto byste měli mít vždy po ruce hydratační krém, který ideálně obsahuje i vitamin E. Pomáhá totiž léčit ekzémy, spáleniny a zklidnit podrážděnou pokožku. Nejvíce potěší ty z vás, kteří máte ještě poměrně čerstvé jizvy. Namísto krému můžete použít i sérum s vitaminem E.

Citronová šťáva a aloe vera

Citronová šťáva je známá pro své bělicí účinky. Největšího efektu dosáhnete, když ji smícháte spolu s aloe vera. Léčivá rostlina má protizánětlivé účinky a dokáže zklidnit podrážděnou pokožku. Pokud si aloe vera pěstujete, zlomte její list a smíchejte tekutinu s několika kapkami citronové šťávy. Poté si přípravek naneste na postižené místo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008