Oranžová je oficiální barvou letošního léta. Vašemu outfitu dodá optimismus a radost

 Móda 
17. května 2021 13:26 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oranžová rovněž působí trochu exoticky Depositphotos
Loni v létě se naše šatníky zaplnily limetkovými a žlutými outfity. A letos v létě nastal čas, aby se do centra pozornosti dostala oranžová.

Tento tón totiž podle módních tvůrců zlepšuje náladu. Letos se budou nosit především chladnější oranžové odstíny, stejně jako hluboké bohaté tóny této barvy. A co víc, oranžová má ještě jedno kouzlo: působí docela exoticky.

Módní komunita jí dala zelenou, nebo spíše tedy oranžovou, a tak letošní léto bude ve znamení optimismu, radosti a euforie.

Oranžová jako základní barva

Ano, je to tak. "Použijte ji jako základní barvu pro svůj outfit. Když ji zkombinujete s černou nebo šedou, bude to vypadat naprosto úžasně," říká stylistka Billie Bhatia. Vyzkoušet můžete například oranžovou bundu namísto klasické černé s jednoduchým bílým tričkem a džínami. Nebo vyměňte svoji krémovou košili za oranžovou, která v kombinaci s černými elegantními kalhotami bude vypadat skvěle jak v kanceláři, tak i při kdejaké společenské události.

Vybírejte materiály

Abyste se ujistili, že oranžová bude ve vašem outfitu opravdu fungovat, musíte dobře kombinovat materiály. Tato barva si totiž nesedne s těžkými tkaninami. Místo nich zvolte lehkou bavlnu nebo měkký satén a hedvábí. Vyhýbejte se mikinám, vlněným kouskům a těžké džínovině.

Nezapomeňte na doplňky

Pokud si zrovna neobléknete celooranžové šaty, můžete myslet i na oranžové doplňky. Oranžová taška nebo kabelka vám umožní svěží sezonní změnu a alespoň na chvíli si odpočinete od klasické černé. Nebo třeba zkuste pár oranžových bot.

Oranžové se zkrátka nebojte. Letošní léto je této barvě velmi nakloněno, a i když zrovna nechcete kompletně měnit svůj šatník kvůli aktuálnímu módnímu trendu, jeden oranžový kousek, který budete správně kombinovat, si určitě do své letní skříně pořiďte. Dále čtěte: Džínové overaly milují módní tvůrci i ulice.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008