Je čas osvobodit se od teplákových souprav. Sedm modních trendů, které ovládnou sezonu

 Móda 
08. dubna 2021 17:16 / Zuzana Procházková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Návrháři odhalují žhavé trendy sezony Depositphotos
V teplácích celý den, dokonce i v pyžamu, upravené pouze pokud máme pracovní videohovory. Ve znamení dlouhotrvajících home officů kvůli covidové situaci a státním nařízením šly módní outfity stranou. Nyní ale je už čas osvobodit se od teplákových souprav a inspirovat se nadcházejícími trendy módních návrhářů z Paříže a Milána. Co si tedy pořídit?

Jarním trendům bude dominovat zejména těchto sedm prvků. Je to uvolněný styl spolu s oversized velikostmi, vysoké bílé boty, pestré šátky kolem hlavy, výrazné žluté kabelky s třásněmi, vzor šachovnice jak na oblečení, tak na doplňcích, černé roušky či respirátory, a nakonec mini délky sukní i šatů. A jak to vše nosit a s čím kombinovat?

Ležérní styl a oversized velikosti

Zapomeňte na úzké skinny džíny nebo jiné kalhoty. Aktuálně jsou trendy široké kalhoty s délkou buď až na zem nebo nad kotníky. Stylové jsou také s rozšířenými nohavicemi, tedy do zvonu. Koupit si je můžete ve více variantách, protože se vám budou hodit úplně ke všemu. Navíc jsou nesmírně pohodlné. Celkově nejen kalhoty, ale také oversized svetry či mikiny ovládnou letošní jarní sezonu. Hitem jsou konkrétně oversized kostkované košilové bundy, které působí dojmem, že jste si je půjčily od přítele. Kombinujte je nejen s širokými kalhotami, ale také se sukněmi.

Vysoké bílé kozačky

Pořiďte si na jaro vysoké kozačky v bílé, světle béžové nebo smetanové barvě. Tento žhavý trend je jedním z nejvýraznějších a kozačky se vám stanou sexy doplňkem ke krátkému kabátku a mini sukni. Luxusně budou také vypadat s oversized svetrem a džínami.

Pestré šátky kolem hlavy

Pestré šátky kolem hlavy, často se zajímavými vzory nebo puntíky, tedy elegantní móda z 50. nebo 60. let. Dnes je znovu na scéně. Šátky si pořiďte zejména hedvábné a noste je na hlavě, jak je vám příjemné. Je možné si šátek zaplést do copu nebo drdolu, použít jej místo čelenky, nebo jej elegantně nosit v úzkém pruhu na krku. Možností je nespočet.

Žluté kabelky a třásně

Co se kabelek týče, letošní jarní sezoně bude dominovat žlutá, a to v jakémkoliv odstínu. Nebojte se však těch nejvýraznějších až neonových. Budou trendy ve všech velikostech. A pokud ji seženete s třásněmi, tak zabijete dvě mouchy jednou ranou. Na kabelkách budou totiž trendy výrazné třásně.

Motiv šachovnice

Motiv šachovnice je zpět. Pořiďte si nějaký kousek s tímto potiskem, ať jdete s trendem. Může to být klidně kus oblečení, kabelka nebo výrazný vzor na botách. Nápadům se meze nekladou.

Černé ochranné masky

Skutečně je tomu tak. Roušky můžou být totiž brány i jako módní doplněk. Na přehlídkách od špičkových návrhářů jsou k vidění nejrůznější modely. V kurzu bude však pro jarní sezonu rouška ve smyslné černé barvě.

Mini délky u šatů a sukní

Trendy se neustále střídají, ještě minulou sezonu to byly midi a maxi délky. Nyní však se pro letošní sezonu znovu vracíme do mini délek. Pochopitelně, mini sukně a šaty se nehodí pro každou postavu, ale pokud se na to cítíte, tak směle do toho a ukažte své nožky v plné kráse. Dále čtěte: Pleť se s věkem mění. Co je potřeba vědět a jak tomu přizpůsobit líčení

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008