Tajemství vysokých podpatků, které ženy milují. Jaká výška je ideální?

 Móda 
09. března 2021 16:56 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vysoké podpatky jsou především sexy a elegantní Pixabay
Některé ženy nevyjdou bez vysokých podpatků ani z domova, jiné se jim zase rády vyhýbají. Ať tak či tak, bez vysokých podpatků to v módě nejde. Jsou totiž symbolem ženskosti a elegance.

Je to tak. Před mnoha lety vysoký podpatek symbolizoval vyšší společnost, manželky bohatých a mocných mužů či filmové hvězdy. A tak se pomalu vysoké podpatky prodíraly do světa módy, který se bez nich dnes už vůbec neobejde.

Vysoký podpatek je sexy

To si samozřejmě myslí především muži, kteří nemají ani tušení, jak složité je pro ženy chůze na obvzlášť vysokých podpatcích. Zájem mužů o ženy na vysokých podpatcích nakonec vedl k tomu, že i samotné ženy si na nich připadají více sexy. A mají pravdu. Vysoký podpatek totiž prodlužuje nohy a chůze na nich ženy nutí chodit elegantně vzpřímeně.

Proto jsou v posledních letech tolik oblíbené podpatky, které mají i více jak 10 centimetrů. Co na tom, že chůze na nich je opravdu obtížná a projít na nich ve městě takový chodník z kostek není žádná legrace. Podpatky se ale nedají nosit ani dlouho, ani často. Taková obuv už skutečně deformuje nejen chodidla, ale problémy mohou nastat i se šlachami a klouby.

Jaká výška podpatku je ideální

Odborníci tvrdí, že ideální výškou podpatku je hranice 8 centimetrů. Na takovém podpatku se ještě poměrně pohodlně chodí, neničí tolik nohy a ženy na nich stále vypadají velmi sexy a elegantně.

Dokonce i lékaři doporučují tuto výšku podpatku jako maximální hranici, protože vyšší už vedou k deformacím, zraněním a dokonce i k poškození kloubů a páteře.

Jinak se ale obecně za ideální, především ze zdravotních důvodů, považuje výška do 3 centimentrů, což ale není výška, která by samotné ženy nějak oslňovala. Zlatou střední cestou je tedy 5 až 8 centimetrů, na kterých lze stále zdravě držet rovnováhu a ženy je mohou vynést do práce i do společnosti.

Ženy, které chtějí podpatky tak trochu vylepšit vlastní výškový deficit, nemusejí rozhodně chodit na tzv. jehlách. Vyšší podpatky mohou mít nejen různé tvary, ale také šířky. A v posledních letech jsou navíc hitem také boty na klínku, ve kterých se chodí mnohem pohodlněji. Na druhou stranu boty na klínku nemůžete obout pro úplně každou příležitost, ale můžete v nich klidně vyrazit do práce či do divadla. Dále čtěte: Seznamte se s jarními módními hity ulice, které se líbí i módním stylistům.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47