Chytré stylingové tipy pro menší ženy

 Móda 
05. února 2021 08:11 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Menší postava vyžaduje práci s proporcemi Depositphotos
Nemůžete se zrovna chlubit ukázkovou výškou? Máte pocit, že stejné oblečení vypadá na vašich kamarádkách jinak? Menší vzrůst zkrátka potřebuje jiný styling.

Pokud tedy máte o pár centimetrů méně, tady jsou čtyři tipy, jak se správně oblékat, aby váš výškový handicap nebyl poznat.

Nebojte se experimentovat s odvážnými texturami a potisky

"Trik spočívá například v nošení legín či sukně z umělé kůže s oversized vzorovaným pleteným svetrem tak, že část svetru zasunete do legín či sukně, abyste zvýraznily linii pasu,“ říká stylistka Robyn Lee. "Tato estetika umožňuje, aby oversized svetr byl upraven do stylově lichotivého vzhledu, který prodlužuje pas."

Neřešte velikosti

"Vždy se při výběru oblečení dívejte na poměr délky, boků a pasu, abyste se ujistily, že správně sedí vaší postavě, a nechte plavat obecné konfekční velikosti,“ vysvětluje Robyn. Navíc každá značka má tak trochu jiné velikosti, a co vám padne v jednom obchodě, nemusí fungovat v jiném.

Nemusíte vždy nosit podpatky

Jako menší žena je snadné si myslet, že musíte mít vždy podpatky, abyste svůj výškový deficit vyvážily. Ale Robyn vysvětluje, že to není třeba. "Pro neformální outfit a proporcionální vzhled jsou například kalhoty s vysokým pasem úžasným způsobem, jak prodloužit tělo, a pak si snadno můžete obout robustní sportovní boty. Zkrátka třeba tenisky na platformě.

Neřiďte se pravidly

"Pryč jsou dny, kdy nemůžete nosit kotníkové boty, které se vám líbí, protože vás opticky dělají menší, jinými slovy vám zkrátí nohy. Nebo máte takové, jejichž podpatek má mnoho nepohodlných centimetrů,"  říká Robyn. "Klidně si můžete pořídit ty, po kterých toužíte, stačí jen vyrovnat proporce ostatního oblečení, tedy zejména kalhot."

"Při hlednání oblečení, které vám dobře padne, mohou dělat problémy pytlovité kalhoty, pokud si nenajdete čas na nalezení těch, který vám dobře padnou. Měření délky nohou a zajištění správných proporcí jsou zásadní pro dokonalý outfit. Investice do kusů se správným střihem vám pomůže zajistit, že vždy budete mít v šatníku přinejmenším základní věci, které se na vás hodí a tím také eliminujete množství oblečení, které sice ve skříni máte, ale nenosíte je.“

Díky všestrannosti módy a pečlivým výběrem oblečení, které se hodí k vaší postavě, můžete dojít k outfitům ve správných proporcích.

Například je to právě ono nošení kotníkových bot namísto vysokých kozaček společně s oříznutým topem pro prodloužení trupu a džíny s vysokým pasem. To by mohl být jeden z vašich ideálních outfitů. Dále čtěte: Barevná saka pozvednou váš zimní outfit a také vaši náladu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod