Módní trendy roku 2020, na které jen tak nezapomeneme

 Móda 
31. prosince 2020 10:05 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Designové tepláky, popřípadě celé teplákové soupravy, patřily k trendům posledního roku Depositphotos
Rok 2020 byl docela jako horská dráha. Obvykle na konci roku vznikají žebříčky toho nejlepšího, co se ve světě módy stalo, ale tentokrát je tomu jinak. V módě se spíš ohlížíme za tím, co přineslo nemalá překvapení.

Mezi stresem a strachem, který způsobila koronavirová pandemie, se ve světě módy zrodily neočekávané věci, které ze své podstaty reagovaly na velmi zvláštní rok. Obchody byly často zavřené, mnoho lidí zůstalo uvězněno doma a řada životů se doslova odvíjela pouze ve virtuální realitě. Jak na to tedy módní svět zareagoval?

Stylová pyžama se stala hitem

Je to tak. Pyžama hrála po dlouhé roky druhé housle a najednou to bylo naopak. Poté, co jsme začali trávit stále více času doma, netrvalo dlouho a z pyžama se stala takřka pracovní uniforma. Ve stylovém pyžamu mnozí absolvovali svoje pracovní schůzky on-line a módní tvůrci reagovali rychle.

Od hedvábných textilií a flitrů až po peří a chmýří, šlo doslova na dračku všechno, co se dalo vydávat za lepší domácí oblečení.

Roušky ladící s oblečením

Miliony lidi změnilo svou roušku na módní doplněk. Všichni je musíme stále nosit, takže mít doma zásobu takových, které můžete sladit se svými outfity, pak jste skutečně hodně trendy. Tady jde opravdu o hodně podivný záznam do historie módy. Koho by tak v roce 2019 napadlo, že bude mít v šuplíku různobarevné či vzorované série obličejových roušek a bude je kombinovat s outfity a doplňky.

Doplňky všeho druhu

Nalijme si čistého vína. Kolik pracovních schůzek jste letos absolvovali tváří v tvář? Málo. Většina z nich se odehrála on-line a pokud byly důležité, začali jsme postupně přemýšlet o tom, jak se od pasu nahoru vylepšit, abychom vypadali na počítačové obrazovce dobře. A to nahrálo módním doplňkům, především pak samozřejmě bižuterii. Stačilo totiž zůstat v teplácích a bačkorách a jen vylepšit horní část outfitu. Košili či top vylepšit výraznými náušnicemi, náhrdelníkem či náramkem a na svého šéfa či klienta udělat dojem i on-line.

Designové tepláky

Mezi poslední překvapivý módní trend roku 2020 patří designové tepláky, popřípadě celé teplákové soupravy. Proč? Důvod je jednoduchý. Do práce toho někteří moc nenachodili a pracovali z domova, tudíž nebylo nutné se nijak zvlášt stylovat. A v designových teplácích jde přece vyrazit na skok do supermarketu, večerky či k restauračnímu okénku. Stačí jen přes teplákovku přehodit sako či kabát a můžete vyrazit, aniž by se nad vaším outfitem někdo pozastavoval.

Dřív by něco takového nebylo prakticky možné. Rok 2020 byl ale opravdu výjimečným a svět módy si bude pamatovat, že i módní trendy tohoto roku byly poněkud odlišné. Dále čtěte: Nová zimní móda vychází z outfitů našich babiček.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod