Nová zimní móda vychází z outfitů našich babiček

 Móda 
15. prosince 2020 16:45 / Mirka Malá
  1
📷
5 fotografií v galerii
Styl našich babiček hlásí návrat Depositphotos
Vybrat si ten správný zimní kabát, který vás nejen zahřeje, ale také vydrží, nebývá jednoduché. Trendů a stylů je mnoho a teď se ještě navíc vrátil styl, ve kterém si vykračovaly už naše babičky.

Nákup nového zimního kabátu může být trochu složitý. Na jedné straně chcete něco, co vydrží, takže nemusíte neustále vydělávat peníze na něco, co je nezbytné k tomu, abyste se zahřáli. Ale na druhou stranu si nechcete kupovat styl, který je tak jednoduchý, že je téměř nudný, zejména s ohledem na to, jak často jej budete nosit. Naštěstí nám tato sezona přináší další kabátový trend, který je shodou okolností klasický i roztomilý. Je to ten starý dobrý prošívaný kabát ve stylu našich babiček.

Babičkovská přezdívka pro prošívaný kabát, o kterém je řeč, není náhodná. Stačí, když se přesuneme o několik desetiletí zpět, kdy ženy v těchto kabátech chodily a neodmyslitelně k tomu ještě patřil šátek elegantně omotaný kolem hlavy.

Elegance především

Prošívaný kabát ve stylu našich babiček je především praktický, ale také originální a elegantní. A to proto, že styl samotného prošití je uhlazenější než u obvyklých prošívaných kabátů. 

Dobrou zprávou také je, že módní tvůrci doslova chrlí všechny možné střihy, barvy i potisky těchto babičkovských kabátů. Můžete si tedy vyrazit v univerzálním olivově zeleném kabátu, nebo si troufnout na nějaký s květinovým potiskem.

Jaký kabát zvolit

Jak už bylo řečeno, olivově zelenou nic nezkazíte. Dnes jde prakticky o univerzální a velmi oblíbenou barvu a takový kabát vypadá velmi elegantně. To samozřejmě platí i pro černou, bílou či kombinaci těchto dvou klasických barev.

Vybrat si ale můžete i ze stále aktuálního oversized střihu. V tomto případě zvolte klasickou černou, nebo i některý z modrých odstínů.

Pokud nechcete vysloveně dlouhý kabát, můžete vybírat z kratších verzí s délkou do poloviny stehen, které vypadají o něco sportovněji.  U kratších kabátů si můžete vybrat opět černou nebo modrou, ale také růžovou barvu.

Poslední trendy skupinou babičkovských prošívaných kabátů jsou ty s páskem. Některé střihy hodně připomínají šedesátá léta, a to jak řešením pásku, tak třeba květinovým potiskem. Pokud ale vzorovaný kabát s páskem není nic pro vás, můžete v této kategorii zvolit opět černou nebo bílou klasiku, ale také olivovou a odstíny hnědé. Výhodou babičkovských prošívaných kabátů totiž je, že ať už zvolíte jakoukoliv barvu a jakýkoliv střih, vždy budou vypadat elegantně. Dále čtěte: Sametové kalhoty hlásí velký návrat. Hodí se do práce i na večírek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod