Jednoduché způsoby, jak si uvázat na podzim šátek či šálu

 Móda 
06. listopadu 2020 08:47 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Šála pouze nechrání před chladem, ale zároveň slouží i jako módní doplněk Depositphotos
Venku se ochladilo, takže je potřeba se tepleji obléct. K podzimnímu outfitu neodmyslitelně patří šála, kterou si můžete okolo krku uvázat nejrůznějšími způsoby. Patrně znáte situaci, kdy někam spěcháte a nemáte čas přemýšlet nad tím, jak si uvážete šálu. Proto je praktické si to natrénovat dopředu. Inspirujte se několika tipy, jak si ozdobit krk šálou či šátkem.

Šála pouze nechrání krk před zimou, ale zároveň slouží i jako módní doplněk. Hodí se k bundě, kabátu i saku. Vybrat si můžete z nekonečného množství barev, kombinací i materiálů. Musíte ji však umět sladit s ostatním oblečením. Pokud to provedete dobře, doslova rozzáří váš podzimní outfit. Pomůže vám i to, když budete umět šátek či šálu hezky uvázat.

Úvázání do chladného počasí

Když začne teplota klesat pod nulu, potřebujete mít pevně uvázanou šálu, aby chlad ke krku vůbec nepronikl. K tomu vám poslouží jednoduchý a dobře vypadající úvaz, který mohou využít i muži. Budete potřebovat delší šálu, protože v kratším provedení nebude úvaz vypadat tak dobře.

Nejdříve složte šálu napůl. Přehoďte si ji zezadu kolem krku tak, aby její cípy a ohyb směřovaly dopředu. Jednu ruku prostrčte skrz ohyb a druhou chytněte oba konce, které provlečte. Výhodou je, že si šálu můžete utáhnout ke krku podle potřeby, takže vám nebude zima.

Elegantní úvázání

Naučit se elegantní úvaz je příhodné, bude pasovat ke kabátu a šatům. Bundy a kabáty z umělé kožešiny se letos budou hodit pro každou příležitost. Jaké barvy a střihy budou letos in? Zprvu vám úvaz možná bude připadat složitý, ale není. Nejprve si obtočte šálu okolo krku tak, aby oba konce směřovaly dopředu. Na přední straně si popotáhněte šálu, aby vám vznikla mezera mezi krkem a šálou.

Jeden konec šály provlékněte spodem skrz vytvořenou mezeru. Tady si dejte pozor, protože cíp šály neprotahujte až do konce, ale udělejte z něj pouze okénko. Skrz něj provlékněte druhý konec šály a utáhněte. Nakonec si šálu trochu upravte, aby vše sedělo.  

Pletenec

Postup pletence bude na začátku stejný jako u prvního úvazu. Složte šálu napůl. Přehoďte si ji zezadu kolem krku tak, aby její cípy a ohyb směřovaly dopředu. Jednu ruku prostrčte skrz ohyb a druhou chytněte oba konce, které provlečte. Tím ale ještě nekončíte. Uchopte oko, kterým jste provlékali dva cípy šály, otočte ho o sto osmdesát stupňů a provlečte spodní stranou oba spojené cípy. Šálu utáhněte a upravte podle svých představ.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve