Sněhule podléhají módním trendům. Mohutné zimní boty už nepatří jen na kopec, ale i do města

 Móda 
18. února 2021 08:32 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Sněhule sice nemůžete kombinovat s pouzdrovou sukní, ale hodí se k džínům  Depositphotos
Ošklivé sněhule, které se obouvaly pouze na kopec, jsou dnes již minulostí. Zimní boty do sněhu se staly módní záležitostí. Doplníte s nimi i outfit, ve kterém vyrazíte do města. Vybrat si můžete z velkého množství. Pokud jste fanynky outdoorové módy, jistě vám nějaké padnou do oka. Jaké sněhule jsou trendy a podle čeho je vybírat?

Když udeří mráz, oceníte sněhule i při procházkách ve městě. Běžné zimní boty mohou během chůze ve sněhu promoknout. V tu chvíli dáte cokoliv za to, abyste měly obuté teplé a pohodlné boty. Nemusíte se však kvůli tomu vzdávat módních trendů, protože na tyto potřeby reagují také. Módní návrháři spojili příjemné s užitečným a vznikly z toho sněhule vhodné na hory i do měst.

Jaké sněhule si vybrat?

Sněhule byste si neměly vybírat pouze podle vzhledu. Zaměřte se i na materiál, ze kterého jsou vyrobené. Boty do nepříznivého zimního počasí by měly mít dobré termoregulační schopnosti, aby dokázaly uvnitř udržet dostatečnou teplotu.

Mrznout nebudete ve sněhulích, které jsou zateplené třeba ovčí vlnou. Samozřejmostí by měla být zpevněná pata a podrážka s protiskluzovým vzorem. O boty však musíte pečovat vhodnou impregnací, abyste je ochránily zejména před pronikáním vlhka.

Praktičnost sněhulí by však neměla zcela zastínit jejich vzhled, pokud je chcete nosit i do práce či na vycházky městem. Pokud preferujete vyšší boty, pořiďte si středně vysoké sněhule se šněrováním. Díky tkaničkám sněhule nebudou působit tak monstrózně. Svůj podíl na tom může mít i ozdobný kožíšek. V případě, že máte rozsáhlejší lýtka, zvolte raději nízké sněhule. Vysoké vám nohy opticky rozšíří.

Jak sněhule kombinovat s oblečením do města?

Sněhule samozřejmě nemůžete kombinovat se sakem a pouzdrovou sukní. Hodí se však k většině džínům a péřovým bundám. „Sněhule můžete nosit v kombinaci s bílými džíny a pleteným svetrem. Veškeré oblečení by mělo být sladěno v podobném odstínu,“ vysvětluje módní blogerka Dana Cristina Straut.

Zapomenout byste neměly ani na doplňky v podobě padnoucí šály a čepice, které outfit hezky podtrhnou. Letošní sezoně zimních bot vévodí sněhově bílá barva. Můžete si samozřejmě pořídit sněhule v jakékoliv jiné barvě, ale s bílou budete in. Dále čtěte: Pět základních kousků, které nesmí v šatníku chybět žádné ženě.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47