Chytré technologie dorazily už i do našich šatníků. Vychytávky, které vás spolehlivě zahřejí

 Móda 
15. února 2021 08:13 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Elektricky vyhřívané oblečení je do zimy ideální Depositphotos
Být venku v zimě má sice své kouzlo, ale je potřeba, aby vám bylo teplo. Někdo v tomto ohledu vsadí na kožich, beranici nebo vrstvení oblečení. V dnešní době se ale můžete spolehnout i na moderní super vychytávky, které zahřejí i největšího zmrzlíka.

Každý má zřejmě své metody, jak si pobyt venku v zimě užít v teple. Ne vždy se ale na ně můžete spolehnout. Právě na tyto případy mysleli tvůrci moderního zimního oblečení, které vás stoprocentně zahřeje. Jde o takzvané vyhřívané oblečení.

Jestliže vám i malá zima zalézá za nehty a vy i krátký pobyt v mrazivém počasí odskáčete rýmou, možná vás vyhřívané oblečení osloví. Pořídit si můžete vyhřívané vložky do bot, rukavice, vesty, čepice, ponožky i bundy. Speciální elektricky vyhřívané oblečení ocení nejen zimomřivci, ale také třeba rybáři či myslivci. Vyhřívání funguje na dobíjecí zdroje nebo zdroje na baterky.

Rukavice

Pokud jde o rukavice, ve vyhřívané verzi seženete palčáky i rukavice s prsty, takže záleží na vás, který typ vám bude vyhovovat více. Ovládání ohřevu je velmi snadné, obvykle si také můžete vybrat z více režimů tepla, takže si hřejivost můžete do velké míry sami řídit podle aktuálního počasí či potřeby. Nabití baterií trvá tři až čtyři hodiny a výdrž může být i sedm hodin při nejnižším výkonu.

Čepice

Pokud chcete, můžete si pořídit také vyhřívanou čepici. Po jejím obvodu jsou umístěna karbonová vlákna, která zajišťují dokonalou distribuci tepla. Uhlíková vlákna díky vyzařování infračervených paprsků mají pozitivní vliv i na krevní oběh. Opět si můžete zvolit ideální intenzitu ohřívání podle aktuální potřeby nebo podle počasí. Dobíjecí lithiová baterie poskytuje dostatek energie pro až 8 hodin nepřetržitého ohřevu.

Ponožky

Nejsnáze člověk prochladne od nohou, proto je velice důležité mít neustále nohy v suchu a teple. Od studených nohou se pocit chladu rychle šíří na celé tělo. S vyhřívanými ponožkami už tento problém řešit nebudete. Seženete i modely napájené pomocí běžně dostupných AA baterií. Jejich výhodou je, že na rozdíl od nabíjecích akumulátorů nejste odkázáni na nabíječku a několikahodinové dobíjení. Jednoduše stačí vyměnit baterie a hřejete se dál. Nové alkalické baterie vydrží vyhřívat ponožky asi 3 hodiny.

Bunda

Elektricky vyhřívané bundy mohou být různé. Některé vyhřívají jen oblast zad a hrudníku, další vás budou hřát na hrudi, ledvinách, ramenech i límci. Odolnost proti vodě a větru je samozřejmostí. Většinu výrobků můžete běžně prát v pračce a mnohé lze dát také do sušičky. Než si vyhřívanou bundu pořídíte, zajímejte se o její údržbu, ať vás to poté nezaskočí. Pokud si pořídíte model s prodlouženými zády a nastavitelným pasem, zabráníte tak tepelným ztrátám.

Skladování a údržba baterií

Baterii (případně celý produkt včetně baterie) je vhodné skladovat na stinném a suchém místě v teplotách mezi 10 až 20 °C. Předpokládáte-li, že produkt nebudete delší dobu používat, je lepší baterii nabít a alespoň jednou za měsíc opět dobít na 100 % kapacity. Dodržováním těchto pokynů zabráníte rychlému úbytku jmenovité kapacity baterie v průběhu její životnosti. V zimě zahřeje i termoprádlo, o kterém jsme blíže psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod