Hit sedmdesátek, který je znovu na výsluní. Pončo se opět vrací na módní mola

 Móda 
11. března 2021 07:57 / Marie Popelková
  0
📷
12 fotografií v galerii
Výhodou ponča je, že zahřeje Depositphotos
Existuje řada prvků, které se v módě vždy po letech opět stávají trendem. Týká se to mimo jiné také ponča. To bylo oblíbené hlavně v sedmdesátkách a teď je opět v módě. Je to ideální kousek, který uplatníte na podzim i teď na jaře.

Kdo chce být na jaře v teple, ale přesto vypadat dobře, měl by si pořídit pončo. Tento kousek oblečení zažíval zlatá léta v sedmdesátkách, ale znovu se objevuje na světových módních molech. Pončo nabízí mnoho výhod. Kromě toho, že vás zahřeje, sluší také každé ženě, ať je hubená nebo silnější, vysoká či menšího vzrůstu. Taky může vypadat sportovně i elegantně, záleží, jaké pončo zvolíte a jak ho zkombinujete s ostatním outfitem.

Hodí se kamkoliv

Pončo by nemělo chybět v šatníku žádné ženy. Hodí se nosit od konce léta do zimy i na jaře. Lehčí varianty pak užijete i v létě. Jeho nespornou výhodou je, že má velmi široké uplatnění. Můžete nosit pončo jen tak doma místo svetru, vzít ho na procházku do města i přírody, v elegantním ponču lze však vyrazit i do práce, na rande či jinou společenskou událost.

Na věku ani postavě nezáleží

Pončo je oblečení, které vám nahradí svetr nebo pletený pléd. Obvykle má otvor, kterým prostrčíte hlavu, někdy i otvor na ruce. Vyrábí se nejčastěji z vlny, ale i jiných materiálů. Po rozložení má většinou jednoduchý čtvercový tvar, k dostání jsou ale i různé asymetrické modely nebo ponča zakulacená. Některá ponča mají také praktickou kapuci.

Dobrou zprávou je, že sluší ženám bez ohledu na věk i postavu. Klidně si v něm mohou vyjít i silnější ženy či těhotné nastávající maminky.

Pokud jste menšího vzrůstu, dbejte na to, abyste v ponču nebyla utopená. Krok vedle neuděláte, pokud pončo zkombinujete se zbytkem oblečení tón v tónu, převážete pončo páskem a obujete si boty na podpatku. A samozřejmě volte pončo kratšího střihu. Naopak vysoké ženy si mohou dovolit i delší střihy.

Skvěle zamaskuje větší bříško, boky i nevýrazný pas. O to více pak dává vyniknout nohám.

Jak pončo nosit

Způsobů, jak pončo nosit, je mnoho a záleží na vás, pro jaký styl se rozhodnete. Možná vám pomohou rady stylistů:

  • Stylové módní pončo vypadá výborně k minisukni a ke kozačkám.
  • Zkuste pončo převázat páskem, nebo místo pásku zavažte přes pončo ledvinku. O tom, jak nosit ledvinku, jsme psali zde.
  • Klidně přidejte pončo jako vrstvu přes džínovou nebo koženou bundu.
  • Máte-li odvahu, noste pončo místo šatů. Vyberte si dostatečně dlouhé (do půli stehen) a vlněné punčochy doplňte kozačkami nad kolena ve stejné barvě punčoch. Nohy budete mít nekonečně dlouhé.
  • Nosíte do práce kostýmek? Pončo je přes sako ideální. Nebudete vypadat nacpaně jako když máte přes sako kabát.
  • Nejlépe pončo vypadá k úzkému outfitu, tedy k upnutým džínám, přiléhavým kalhotám, šortkám, legínám, ale i k pouzdrové sukni.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47