Běžná rtěnka vám na rtech může vydržet celý den. Musíte jen vědět, jak na to

 Krása 
24. května 2019 08:46 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Krásně namalované rty vám vydrží až do večera  Depositphotos
Rtěnka by neměla chybět v kabelce žádné ženy. S její pomocí všechny dívky zkrásní. Rtěnky se hodí ke každé příležitosti. Patrně jich doma máte hned několik, abyste mohly střídat barvy. Problém je v tom, že běžné rtěnky na rtech moc dlouho nevydrží. Víme, jak to změnit.

Patrně každá žena by si přála, aby jí rtěnka na rtech vydržela alespoň deset hodin v kuse. Běžné rtěnky se smyjí během prvních dvou hodin. Stačí se několikrát napít a rtěnka je téměř celá pryč. Není příjemné, když si musíte neustále kontrolovat a upravovat své rty. Nyní už nebudete muset, protože vám vydrží téměř celý den.

Použijte peeling na rty

Předtím, než na rty začnete cokoliv nanášet, byste je měly vyčistit a zjemnit, aby na nich rtěnka vypadala dobře. Použijte speciální peeling na rty. Pokud ho doma nemáte, můžete si snadno vyrobit vlastní.

Připravte si malou misku. Do ní nasypejte lžíci krystalového cukru, který polijte několika kapkami olivového oleje. Obě přísady smíchejte a se svým domácím peelingem si promasírujte rty a poté je opláchněte vodou.

Naneste na rty podkladovou bázi

Bez podkladové báze na rty vám nanesená rtěnka moc dlouho nevydrží. Z toho důvodu je nutné pořídit si kvalitní podkladový balzám. Vyhladí drobné vrásky na rtech, prodlouží výdrž rtěnky a zabrání jejímu rozpití. Kvalitní balzám by neměl narušit odstín žádné rtěnky.

Pořiďte si konturovací tužku

Konturovací tužka je velmi důležitá, s ní budou vaše rty vypadat dokonale. Konturovací tužky hezky zvýrazní okraje rtů, musíte je však precizně vykreslit. Zabráníte tak rozpíjení rtěnky. Vymalujte si konturovací tužkou jemně celé rty, prodloužíte tím výdrž rtěnky. Nemusíte si jich pořizovat několik, bohatě bude stačit jedna v barvě vašich rtů.

Vyberte si rtěnku a namalované rty obtiskněte do kapesníku

Konečně přišel čas na nanesení rtěnky. Vyberte si, jakou barvu na rtech chcete mít. Ideální by bylo, kdybyste ji na své rty aplikovaly štětečkem. S jeho pomocí rtěnku rozetřete rovnoměrně. Poté své rty obtiskněte do kapesníku, odstraníte tím mastný filtr.

Nakonec opatrně naneste fixační pudr

Transparentní pudr se vám bude hodit na zafixování vaší rtěnky. Přiložte na rty kapesník a skrze něj naneste jemně štětcem nebo bříšky prstů pudr. Opatrně oddělejte kapesník a ještě jednou potřete svoje rty stejnou rtěnkou a máte hotovo. Rtěnka by vám na rtech měla držet jako přibitá. O tom, jak vybrat správnou řasenku, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod