Nenechejte oči hyzdit tmavými kruhy, otoky či vráskami. Dostaňte problémy pod kontrolu

 Krása 
06. ledna 2020 14:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Patřičná péče o jemné oční okolí se rozhodně vyplatí Depositphotos
Pleť kolem očí je velmi jemná a vyžaduje proto i patřičnou péči. Nejčastěji vám tuto oblast hyzdí tmavé kruhy pod očima, otoky a vrásky. Se všemi těmito neduhy lze ale zatočit.

Oči toho na vás prozradí opravdu hodně. Jsou nejen zrcadlem vaší duše, ale také odrazem vaší nálady a tělesného blaha. Stres, únava i nedostatek důležitých živin se často projeví právě v citlivé oblasti kolem očí. Pokožka je tu velmi tenká a rychle se vysouší. Mezi nejčastější problémy patří kruhy pod očima, otoky a vrásky. Díky šikovné péči je však snadno dostanete pod kontrolu.

Vrásky

Především UV záření a nedostatek hydratace za sebou zanechávají drobné vrásky. Kromě dostatečného příjmu tekutin a denní sluneční ochrany proti nim pomáhají také výživné oční krémy s kyselinou hyaluronovou, která pleť vyhladí a vrásky vyplní. Za vrásky kolem očí si mnohé ženy mohou i samy, a to špatným způsobem odličování, jak jsme psali zde.

Tmavé kruhy

Skrz jemnou pokožku pod očima mohou prosvítat krevní cévy. Když jsou špatně prokrvovány, obsahuje krev v cévách méně kyslíku a tím pádem vypadá tmavší, což se projevuje v podobě stínů pod očima. Vyšší příjem tekutin pomůže cévy lépe prokrvovat. Prokrvování mohou podnítit také chladivé krémy nebo obklady. O tom, jak kruhy pod očima šikovně zamaskovat, jsme psali zde.

Otoky

Jestliže vás vždy po ránu trápí otoky kolem očí, vězte, že za ně zřejmě může špatné proudění lymfy. Protože celou noc ležíte, nemůže lymfa správně a dostatečně proudit. Ranní otoky naštěstí postupně během dne vymizí samy. Můžete je však zmírnit opět pomocí chladivých očních krémů, a především obličejové masáže. Na otoky funguje také zázračná zlatá maska, o které jsme psali zde.

Všechny produkty vždy opatrně vklepejte do pleti. Na den stačí použít lehčí krém, díky kterému bude na pleti lépe držet make-up. Na noc potom klidně použijte o něco hutnější a výživnější krém, neboť má čas přes celou noc, aby se dostatečně vsáknul.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?