Jak nosit nejoblíbenější účesy z šedesátek v roce 2021

 Retro 
01. ledna 2021 17:05 / Mirka Malá
  0
📷
6 fotografií v galerii
Šedesátá léta se vracejí i do účesů Depositphotos
Šedesátá léta byla kouzelným obdobím, pokud jde o styl. Jen si to představte. Jackie Kennedy, Brigitte Bardot a Sharon Tate byly v nejlepších letech, objevovaly a určovaly milníky krásy, kterými se řídíme dodnes. A tak jejich vlasový styling zaslouží v roce 2021 pozornost.

Nejen devadesátkové střihy se vracejí, ale móda je tak nějak vůbec okouzlená retrem, a tak se kreativní tvůrci dívají mnohem dál, než jen do devadesátých let. A proto je tu seznam šedesátkových účesů, které stojí za modernizaci v roce 2021.

Hladký a objemný účes

Na konci šedesátých letech tímto účesem proslula švédská herečka a zpěvačka Britt Ekland, která si zahrála také v jedné z bondovek. Tento jednoduchý účes sestává z pěšinky uprostřed, bujné koruny a hladké délky, které spolu vytvářejí éterický styl, který i v modernější verzi vypadá stejně zasněně jako tehdy. Pokud chcete tento účes, nezapomeňte si vlasy nalakovat, aby v nich zůstalo světlo.

Účes s čelenkou

Za čelenky tak trochu vděčíme Brigitte Bardot, která z nich v šedesátých letech udělala opravdový módní styl. Její polstrovaná čelenka dál inspirovala ty ženy, které se k nim vrací i o padesát let později. Vždyť jde prakticky o ikonickou záležitost.

Vintage účes

Toto hladké, zvlněné updo nebo-li drdol bylo oblíbené pro svou hladkou strukturu a všestrannou povahu. Updo je tvořeno především výškou drdolu, zatímco ofinu je možné stylovat různorodě. Tento retro účes byl často k vidění na hollywoodských červených kobercích a v reklamách inspirovaných vintage, což dokazuje, že jde o klasický styl, s nímž se prostě nedá nic pokazit.

Hollywoodský bob

Tento kratší styling předváděla v šedesátých letech celá řada hollywoodských hvězd, například i Marilyn Monroe nebo Jane Fonda, protože se tento styling rychle uchytil v hlavním proudu. Jde především o jemné vlny s obrácenými konci. Tento účes zůstal velmi populární po celá desetiletí.

Dlouhé rovné vlasy s ofinou

Je to tak. Přestože šedesátá léta přinesla mnoho nových, především vlnitých a načechraných účesů, rozhodně to neznamenalo, že by rovné vlasy byly pasé. Rovné vlasy byly módním vyjádřením účesu bez námahy, spárované s různě střiženou či učesanou ofinou. V dnešní době, kdy jsou dlouhé vlasy stále velmi oblíbené, je tento retro účes velmi jednoduché vytvořit. Dále čtěte: Kultovní účesy z 90. let hlásí návrat. Jaké střihy se budou nosit příští rok.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod