Šedivění vlasů nemusí být váš případ. První projevy stáří zastavíte domácí maskou z rozmarýnu

 Krása 
23. listopadu 2021 07:18 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Když budete o vlasy správně pečovat, svou barvu si můžete uchovat déle Shutterstock
Asi už bohužel znáte ten pocit, kdy se ráno koukáte do zrcadla při čištění pleti, nanášení make-upu nebo česání a najednou to vidíte. První šediny! Návštěva vašeho kadeřníka může problém snadno a rychle vyřešit, ale jen na oko. Pod krásnou barvou si šediny klidně dál porostou. Je tu ale i jiná cesta, která může růst šedin na nějakou dobu úplně zastavit.

Ženy jsou zkrátka marnivé a rády se líbí. Svému manželovi, příteli, okolí, ale hlavně také samy sobě. První šediny jsou pro každou ženu jasnou známkou toho, že stárne. To ovšem není tak dočista pravda, jelikož některé ženy mohou objevit první šediny i před třicítkou, jiné vydrží s tmavou hřívou do padesáti.

I přesto, že dnešní trendy vyzývají k přiznávání nedokonalostí, a i hollywoodské hvězdy jako Sarah Jessica Parker, ve své době idol všech žen i mužů, vycházejí s pravdou ven, šedivé vlasy jsou zkrátka šedivé vlasy. Někteří z nás s nimi nemají problém, jiní první šediny opláčou. Pokud patříte do druhé skupiny, zkuste si vyrobit vlasovou masku, která má potenciál šedivění oddálit.

Vlasové masky mají na naši hřívu pozitivní vliv. Stejně jako obličejové masky dokážou oddálit tvorbu vrásek, pigmentových skvrn a vypnout pleť, vlasové masky jsou schopné zrychlit růst vlasů, zvětšit jejich objem nebo dodat lesk. Co ale také dokážou, je oddálit růst šedivých vlasů, na které se nikdo z nás netěší.

Boj proti šedinám

Rozmarýn je již dlouhou dobu oblíbený pro své protizánětlivé a antioxidační účinky, a to jak z hlediska vaření, tak u kosmetických produktů. Jak stárneme, pokožka naší hlavy a vlasové folikuly potřebují mnohem více pomoci v boji proti volným radikálům, což jsou sloučeniny, které časem ničí buňky. Z toho důvodu může časem dojít k řadě fyziologických změn, jako je právě rychlejší šedivění vlasů. Antioxidanty v rozmarýnu proti těmto volným radikálům aktivně bojují, čímž chrání naše vlasy a zpomalují proces šedivění.

Rozmarýnová maska

Jediné, co musíte udělat, je smíchat 8 až 12 kapek rozmarýnového esenciálního oleje ve 30 mililitrech jojobového oleje, aloe vera gelu nebo olivového oleje a jednou týdně aplikovat dvě čajové lžičky na pokožku hlavy. Čím déle necháte masku působit, tím zvyšujete efektivitu jejího účinku. Nebojte se proto aplikovat masku na noc, zakrýt vlasy igelitovou čepicí a nechat působit až do rána. Poté vlasy umyjte mírně teplou vodou a bylinným šamponem.

Vlasové masky mají na stav vašich vlasů i pokožky hlavy úžasný vliv, zásobují je potřebnými živinami, a když nebudete čekat zázraky po dvou týdnech a vydržíte je aplikovat dlouhodobě, nebudete se stačit divit, jakých výsledků docílíte. Chcete-li udělat masku komplexnější, můžete přidat i olej z máty peprné, tymiánu či šalvěje. Také jsme psali: Jak správně používat arganový olej pro kvalitnější vlasy.

Zdroj: firstforwomen.com, shoprythm.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?