Zastavte inkontineci přírodní cestou. Pomáhá kopřiva, lichořeřišnice i medvědice

 Zdraví 
02. března 2022 07:59 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Úniky moči trápí ženy napříč věkovou kategorií Depositphotos
Stačí kýchnutí, zakašlání, nebo výbuch smíchu a během chvíle máte mokro v kalhotkách. Úniky moči trápí každou druhou ženu. Jednou z možností, jak tento problém řešit, je pomocí bylinek.

Důvodů, proč k inkontinenci dochází, je celá řada. Velmi často je to následek po porodu, ale na vině mohou být také ortopedické či neurologické problémy, změny v menopauze, nebo může jít o následek operace v oblasti pánve, zánět či infekce. Každopádně tento problém určitě nepřehlížejte a snažte se jej řešit. Pomoci vám mohou také bylinky, které pomohou zklidnit a posílit svalstvo močového měchýře. 

Přírodní léčba

Existuje celá řada bylin, které, pokud je budete používat alespoň tři měsíce, mohou vám skutečně pomoci. Připravit si z nich můžete nejenom čaje, ale také různé tinktury, používat je můžete také jako přísadu do jídel. Nicméně, užíváte-li pravidelně nějaké léky, je určitě na místě se nejprve poradit s lékařem. A teď k jednotlivým léčivkám.

Medvědice lékařská

Medvědice lékařská je zakrslý, stálezelený keř z čeledi vřesovcovité. Lidově se mu říká také hrozník, kostrhounek, lesní ostružina, medvědí hrozen, medvědík, nedvědice, polárníček nebo tolokněnka. Její listy mají protizánětlivé vlastnosti, které prospívají močovým cestám, měchýři i ledvinám. Sehnat můžete nejenom sušené listy pro přípravu bylinného čaje, ale také tinkturu.

Kopřiva

S přicházejícím jarem se již brzy objeví také první kopřivy. Mladé listy můžete používat nejenom pro přípravu špenátu či nádivky, ale také se ji nasušit a připravovat si z nich čaj, který můžete pít dlouhodobě a preventivně. Kopřiva působí močopudně a antimikrobiálně.

Přeslička rolní

Další bylinkou, která blahodárně působí na močové ústrojí, je přeslička rolní. Užívá se nejenom pro očistu organismu, ale působí také adstringentně, tedy má stahující účinky. Díky nim může mírnit onemocnění močových cest a podpořit zpevnění svěračů. Podobné vlastností má také skořice. Vyzkoušejte třeba skořicový čaj.

Fenykl

Fenykl je často opomíjenou zeleninou. Je skvělý do salátů, jeho semínka se používají pro přípravu čaje, který se často dává miminkům, které trápí bolení bříška. Kromě toho podporuje vylučování toxinů močí, bojuje proti celkovému nepohodlí.

Když přichází menopauza

Velmi často začne inkontinence trápit ženy v období menopauzy. V těle dochází k úbytku estrogenu, žena přestává menstruovat, objevují se také návaly horka. Jak je zvládnout, se dočtete zde. Vhodné je sáhnout po bylinkách, které obsahují fytoestrogeny. Mezi u nás dostupnými fytoestrogeny je červený jetel a sója. Pomáhá i angelika čínská a maca horská. 

Zdroj: novinky.cz, holisticprimarycare.net.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod