Chcete si co nejdéle udržet krásnou pleť? Pečujte o ni a vyvarujte se nejčastějších chyb

 Krása 
07. dubna 2019 11:41 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pleť vyžaduje péči v každém věku Depositphotos
Ani sebelepší krém nezastaví proces stárnutí, ale správnou péčí můžete oddálit jeho projevy. I pleť zralé ženy může vypadat hezky. Mnoho žen se ale dopouští v péči o pleť mnoha chyb, které se pak na pokožce neblaze projeví.

To, jak vaše pleť bude ve zralém věku vypadat, z velké části ovlivňuje genetika, ale mnoho můžete pro zářivou pokožku udělat i vy. Vyvarujte se nejčastějších chyb.

Nedostatečná hydratace

I vaše pleť potřebuje dostatečný přísun tekutin, jinak zvadne a bude vypadat unaveně. Naučte se proto používat kvalitní hydratační krém. Obzvláště v létě je totiž doslova nutností. Pokud máte pocit, že váš denní krém nestačí, existují i speciální hydratační masky, které můžete aplikovat třeba jednou týdně.

Ochrana před sluncem

Pokud máte pocit, že opalovací krém je vhodné vytáhnout ze šuplíku jen během léta, jste na omylu. Opalovací krémy či krémy s ochranným faktorem je třeba používat celoročně. Pokožka obličeje je vystavena slunečnímu záření po celý rok, každý den. Sluneční UV záření přitom poškozuje kožní buňky a pokožka obličeje pak zbytečně vypadá starší. A nezapomeňte v tomto ohledu i na péči o rty.

I mladá pleť potřebuje péči

Mladé ženy se často mylně domnívají, že mladá pleť žádnou péči nepotřebuje. Podle odborníků je tomu ale jinak. Čím dříve s péčí začnete, tím větších a viditelnějších úspěchů dosáhnete. Péči, kterou do své mladé pleti vložíte, se vám později stokrát vrátí. V mladém věku ale určitě používejte krémy a kosmetické produkty určené pro mladou pleť.

Hýčkejte si nejen obličej

Velmi častou chybou v péči o pleť je, že ženy mnohdy zapomínají na péči o krk a další citlivé partie. Přitom i krk a dekolt jsou stejně jako obličej vystavené všem škodlivým vnějším vlivům. A krk rozhodně není jedinou opomíjenou částí těla. Podobným způsobem zapomínají ženy i na péči o ruce. Přitom i hřbet ruky si zaslouží trochu vaší pozornosti.

Špatné či žádné čištění

Můžete mít sebelepší krém, ale když si budete pleť čistit špatně nebo v horším případě vůbec, přijdou peníze vynaložené za kvalitní krém zcela vniveč. Naučte se proto každý večer svou pleť vyčistit od nánosů make-upu, prachu a nečistot. Pomůže vám v tom čistící tonikum, jemná čistící pěna nebo micelární voda. Skvěle můžete pleť vyčistit i pomocí perlivé vody, jak jsme psali zde.

Mějte se ráda

To, jak se cítíte vnitřně, se odráží i na vaší tváři. Zbavte se svých komplexů a mějte se ráda. Naučte se stárnout s grácií. Pečujte o sebe v každém věku a nezoufejte, když se vám na tváři objeví první vrásky. I zralá pleť může vypadat hezky. Nejdůležitější je neztrácet radost ze života.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?