Probiotická kosmetika pomáhá k věčnému mládí

 Krása 
10. března 2020 16:56 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kosmetika s probiotiky je stále populárnější Pinterest
Užívání probiotik a prebiotik má známé blahodárné účinky na zdraví organismu, dosud ale možná málokdo věděl, že tyto mikroorganismy našly svoje místo i v kosmetice. A jsou stále oblíbenější.

Probiotika a prebiotika jsou známé pro svoje skvělé účinky na imunitu a trávení, ale stále větší místo nacházejí i v kosmetických produktech. A mají opravdu velký podíl na tvorbě zdravé pleti a skutečné kráse.

Probiotika totiž v kosmetických produktech osidlují povrch pokožky a pleť tak chrání před negativními vnějšími vlivy, zabraňují tvorbě vrásek a vhodná jsou i pro citlivou pleť. Prebiotika v kosmetických produktech prakticky podporují tvorbu probiotik, takže různé přípravky na pleť se vlastně neobejdou bez obou těchto látek.

Jaké mají účinky

Probiotika jsou v mnoha kosmetických produktech smíchána se známou kyselinou hyaluronovou, se kterou dohromady tvoří opravdu silný tandem. Probiotika dokonale pomáhají pleti zůstat správně hydratovaná, a tím zmírňují projevy stárnutí. Kyselina hyaluronová se pak postará o zbytek a výsledkem je nejen svěží pleť, ale i zpomalení tvorby vrásek.

Probiotické kosmetické produkty mají ale mnohem širší využití. Probiotika také skvěle fungují na akné, protože správně působí v mazových žlázách a dokážou potlačit jejich aktivitu.

V neposlední řadě je dobré vědět, že probiotická kosmetika je vhodná i pro citlivou pleť. Na ní probiotika udržují mikrobiom, který udržuje ochrannou bariéru pokožky v rovnováze. A jak už bylo řečeno, v kombinaci s prebiotiky se navíc v pleti budou tvořit vlastní probiotika, takže citlivá pokožka zůstane trvale chráněna.

Probiotické kosmetické produkty se hodí dokonce i pro zarudlou pleť či na problémy s popraskanými žilkami. I z toho důvodu se z probiotické kosmetiky stává stále větší hit. Dále čtěte: Vše, co potřebujete vědět o používání kyseliny salicylové. Má skvělé účinky, může ale i ublížit.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?