Pivo má široké využití v péči o tělo. Zabraňuje stárnutí a bojuje proti akné

 Krása 
07. října 2020 12:11 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pivo obsahuje antioxidanty, které ochraňují pleť před vznikem vrásek  Depositphotos
Pivo má skvělé účinky na lidský organismus. Pokud ho pijete v malém množství, může vám pomoci s různými zdravotními neduhy. Kromě toho má blahodárný vliv na pokožku. Nemusíte ho používat pouze na pití, ale i na zkrášlování svého zevnějšku. Ve většině případů je levnější než klasická kosmetika, kterou seženete běžně v obchodech.

Pivo se hojně využívá v kosmetice. Najdete ho ve sprchových gelech, šamponech, čisticích emulzích či tělových mlécích. Žádnou takovou kosmetiku si kupovat nemusíte, ale rovnou využijte samotné pivo.

Pivo čistí póry

Pivo umí odstranit odumřelé buňky a nečistoty z pokožky. Kvůli nim se často ucpávají póry, ze kterých snadno vznikne akné. Bez pravidelného čištění se vaše pleť neobejde. Nemusíte si však kupovat drahou kosmetiku, ale hravě to zvládnete i s pivem.

Vyčistíte s ním póry a vaše pleť bude jemná. Připravte si peeling z piva. Stačí ho smíchat s čajovou lžící medu a zamíchat. Vznikne vám kašička, se kterou si potřete problematická místa nebo celou pleť. Pro dosažení lepšího efektu proces opakujte alespoň dvakrát týdně.

Pivo zpomaluje a redukuje tvorbu vrásek

Vrásek se obává snad každá žena, protože jde o jeden z výrazných znaků stárnutí. S přibývajícím věkem ztrácí pokožka kolagen a tvoří se na ní vrásky. Většina žen se je snaží redukovat a zamezovat jejich vzniku různými způsoby.

Jedním z nich je používání piva na pleť. Obsahuje antioxidanty, které ji ochrání před vznikem výraznějších vrásek. Smíchejte lžíci piva a vaječného bílku s několika kapkami olivového oleje. Ingredience zamíchejte a naneste na pleť. Nechte působit zhruba patnáct minut. Pro lepší efekt proceduru opakujte několikrát týdně.  

Pivo urychluje růst vlasů

Pivo obsahuje některé vitaminy z řady B a křemík. Jde o prospěšné látky, které stimulují růst vlasů. Kromě toho, že vám vlasy porostou rychleji, budou i lesklé a pevné. Můžete si z piva udělat vlastní šampon. Připravte si jednu polévkovou lžíci piva, žloutku a vlasového šamponu. Ingredience promíchejte a naneste na vlasy. Dobře promasírujte vlasové kořínky.

Pokud si nechcete připravovat vlastní šampon, můžete si jednoduše prolít vlasy jedním lahvovým pivem. Krouživými pohyby si masírujte pokožku hlavy zhruba pět až deset minut. Následně si vlasy opláchněte vodou. Dále čtěte: Strie jsou na těle velmi nevzhledné. Lze je redukovat pomocí přírodních prostředků.

Témata: pivo, pleť, vrásky, vlasy, póry
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?