Kvůli tmavým kruhům pod očima můžete vypadat unaveně, staře a nemocně. Poradíme, jak se jich zbavit

 Krása 
24. října 2020 09:25 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kruhy pod očima negativně ovlivní váš vzhled Depositphotos
Po tmavých kruzích pod očima netouží nikdo. Kvůli nim můžete vypadat unaveně, staře a nemocně. Možná se cítíte dobře, ale kruhy pod očima o vás budou tvrdit něco jiného. Předtím, než se rozhodnete navštívit dermatologa, zkuste se kruhů pod očima zbavit přírodní cestou.

Kruhy pod očima mění vzhled k horšímu, proto je potřeba se jich nějak zbavit. Existuje několik způsobů, jak se s nimi poprat. Alespoň nějaký z nich by vám mohl pomoci. Tmavé kruhy se pod očima objevují z různých důvodů. Způsobuje je špatný životní styl. Tím máme na mysli kouření cigaret či zanedbaný spánek. V některých případech může být na vině i genetika a stárnutí.

Nepodceňujte spánek a podložte si během něj hlavu

Nedostatečný spánek má negativní dopad na každodenní život. Nebudete jen unavení, ale i vystresovaní. Můžete si tím oslabit imunitní systému a váš organismus už nebude tolik odolný vůči virům a bakteriím. Kromě toho má nedostatečný spánek vliv na váš vzhled.

Málo spánku přispívá k hromadění tekutin pod očima, což má za následek tmavý odstín. Základem je, abyste dodržovali pravidelný spánek. Snažte se spát každou noc zhruba osm hodin. Když budete usínat, podložte si hlavu polštářem, abyste ji měli částečně zvednutou. Tento krok zabraňuje otokům a zánětům. Díky tomu by vám neměla natékat víčka a zároveň se tím můžete i vyhnout tmavým kruhům pod očima.

Dejte si pod oči studený obklad

Studený obklad pomáhá snižovat krevní otoky a zmenšuje rozšířené krevní cévy. Nachystejte si bavlněnou látku a do ní zabalte několik kostek ledu. Položte si je pod oči a relaxujte. Nehýbejte se zhruba dvacet minut. Tento proces opakujte každý den. Můžete to provádět i několikrát denně.

Vyzkoušejte salátovou okurku

Okurky obsahují vitamin K, který posiluje cévní stěny. Díky tomu budou tenčí a méně viditelné, takže tmavé kruhy pod očima alespoň částečně zmizí. Nakrájejte si salátovou okurku na středně silné plátky a schovejte je zhruba na půl hodiny do chladu. Následně si je položte na oči a zhruba patnáct minut odpočívejte. Tento proces opakujte asi dvakrát denně. Dále čtěte: Jablečný ocet je hitem v přírodní péčí o pleť.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?