Chladné počasí vysušuje pleť. Připravte ji na zimu a zabraňte tak rychlejšímu stárnutí kůže

 Krása 
01. listopadu 2020 10:46 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Chladné počasí pleť velmi vysušuje Depositphotos
Vzhledem k tomu, že podzim je stále chladnější a zima za dveřmi, je důležité věnovat trochu času péči o pleť před tím, než se vydáte ven. Je to důležité proto, abyste ji ochránili před nízkými teplotami.

Vítr a jednociferné teploty představují potřebu těžších krémů a hydratačních přísad. S přibývajícím věkem se tyto potřeby navíc ještě zvyšují. Zralá pokožka je náchylnější ke škodlivým účinkům chladného počasí. A protože nejlepším způsobem, jak řešit jakékoli obavy týkající se stárnutí pleti, je nejprve jim porozumět, je dobré vědět, jak chladné počasí ovlivňuje pleť v průběhu času a jak se proti tomu chránit.

Chladné počasí stárnoucí pleť vysušuje

Chladné počasí může vysušovat pleť ze dvou důvodů. Zaprvé, nízké teploty a nedostatek vlhkosti venku mohou vyplavovat vlhkost z pokožky. Druhým faktorem je vytápění v interiéru, kde je obvykle také suchý vzduch. Jinými slovy, s věkem se schopnost naší pokožky zadržovat vlhkost snižuje. Je tedy důležité dodržovat přísnou zvlhčovací rutinu, jmenovitě koktejl složený z čisticích prostředků, sér a krémů určených k hydrataci.

Při nákupu kosmetických produktů na zimu hledejte několik klíčových ingrediencí. Takzvaná změkčovadla jako jsou ceramidy, stejně jako mastné kyseliny a cholesterol, pomáhají vyhlazovat a zjemňovat pokožku, zatímco zvlhčovadla jako kyselina hyaluronová spolu s glycerinem a kyselinou mléčnou pomáhají pokožce zadržovat vodu.

Okluzivní látky jako dimethikon, lanolin a skvalan jsou také nezbytné pro stárnoucí pokožku, protože pomáhají zpomalit odpařování vody z jejího povrchu. Zvlhčovače tedy mohou pomoci předcházet vysušování a léčit suchou pokožku související s chladným počasím.

Problémy suché pleti

Suchá pleť neznamená jen to, že bude na omak suchá. Taková pokožka je matná, a pokud se vaše pleť ještě více vysuší kvůli nízkým teplotám, pak opravdu nebude vypadat dobře. Chladné počasí může také způsobit zhoršení problému s již suchou pletí. Lidé se zánětlivým ekzémem a psoriázou, dvěma onemocněními, která se běžně objevují v průběhu času, jsou nejvíce ohroženi.

Pleť se také může stát více citlivou na látky, které jí v teplejších měsících vůbec nevadí. Všímejte si proto, jak vaše pleť reaguje na vaše kosmetické produkty poté, co venkovní teploty začnou klesat. Děje se tak proto, že vaše bariéra proti vlhkosti (funkce pokožky, která chrání hlubší úrovně dermis před volnými radikály) se stává slabší nejen s věkem, ale také s tím, jak se ochladí.

A v neposlední řadě nesmíme zapomínat na sluníčko. Zní to sice podivně, ale faktem je, že slunce svítí i v zimě, a chladem oslabená pleť je ještě citlivější než v létě, kdy jí navíc pomáháme opalovacími krémy. Dermatologové proto doporučují používat zimní opalovací krém s hydratační nebo uklidňující složkou. Dále čtěte: Probiotika nejen pro zdraví. Prozradíme, která jsou dobrá pro krásu vaší pleti a vlasů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod