Pokud máte vlasy bez lesku, jsou dost možná spálené od sluníčka

 Krása 
15. června 2021 10:52 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Spálit si můžete nejen pokožku hlavy, ale i vlasy Pixabay
Poctivě se chráníte před sluncem pomocí opalovacích krémů? To je skvělé, ale myslíte při tom i na vaše vlasy? I ty potřebují speciální péči.

Slunce k životu potřebujeme. Ale pokud je ho moc, pak dokáže i ublížit. A to nejenom naší kůži, ale také pokožce hlavy a vlasům. Pokud jsou poškozené, ztrací se v prvním případě lesk. Naštěstí se tomu dá předejít a dokonce i zmírnit již vzniklé škody. Stačí jen vědět jak.

Nebojte se doplňků

Úplně tou nejlepší ochranou pro vaše vlasy i pokožku hlavy je nošení klobouků. Ten ochrání nejenom vaše vlasy, ale také uši a částečně i obličej a krk. Máte-li dlouhé vlasy, pak je k tomu potřeba přidat ještě další péči.

Přípravky s UV faktorem 

Na trhu jsou k dostání nejenom pleťové a tělové přípravky s UV faktorem, ale také i speciální vlasová kosmetika, která vaši hřívu nejenom vyživí, ale také aktivně ochrání před sluncem. Můžete používat jak speciální šampon a kondicionér, tak i různé vlasové mlhy a mléka s UV filtry, které se aplikují ma mokré i suché vlasy a spolehlivě dokáží vlasy ochránit před poškozením. Zejména u moře je vhodné tuto péči doplnit ještě kloboukem. 

První pomoc při spálení

Někdy se přeci jen může stát, že na ochranu hlavy zapomenete a večer vás pálí kůže pod vlasy. Pokud si spálíte třeba ramena nebo dekolt, můžete použít aloe vera nebo jiné speciální přípravky, o nichž jsme psali zde. Ale v případě pokožky hlavy je to složitější. V žádném případě nepoužívejte šampony obsahující sulfáty. Vaše spálená kůže potřebuje pro správné hojení dostatek vlhkosti a sulfáty pokožku hlavy ještě více vysuší, takže napáchají ještě větší škody. Poohlédněte se po šamponu, který obsahuje panthenol, zkusit můžete i kokosový olej. Vlasy nemyjte teplou vodou a zapomeňte i na fén a žehličku. A několik dnů se vyhýbejte slunci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?