Šátek je velmi trendy doplněk, který nevychází z módy. Jak jej nosit, abyste zazářila

 Móda 
16. srpna 2020 09:37 / Mirka Malá
  2
📷
6 fotografií v galerii
Šátky jsou velmi elegantní módní doplňky Depositphotos
Šátek rozhodně nepatří do starého železa. Naopak. Ve světě módy je to stále velmi trendy doplněk. Jen možná některé ženy nevědí přesně, jak s módním šátkem zazářit.

Přitom šátek se dá nosit jak ke sportovnímu, tak i ležérnímu, business či večernímu stylu oblečení. Je zkrátka univerzální, jen je třeba vědět, jak na to. Pojďme si to projít.

Šátek okolo krku

Tak to je samozřejmě naprosto nejběžnější způsob, jak nosit šátky všeho druhu. Až už půjde o nějaký barevný design, nebo jen šátek s logem vaší oblíbené módní značky, kterým se chcete pochlubit.

Důležité ovšem je, jakým stylem si šátek kolem krku uvážete. Velmi oblíbený je uzel na straně krku, to můžete udělat, když chcete být opravdu šmrncovní. Ke sportovnímu stylu oblečení se zase bude hodit klasické vázání se dvěma konci na každé straně šátku, módní tvůrci také doporučují vyrobit si ze šátku tzv. náhrdelník, pokud jdete na nějakou business schůzku a máte košili.

Šátek se ale hodí nejen ke košilím, ale i k topům, tunikám a halenkám s větším výstřihem.

Šátek à la 50. léta

Retro frční a s ním i vázání šátků, které si pamatujeme ze starších amerických filmů. Šátek do vlasů si navážete tak, že ho umístíte pod vlasy a zavážete na čele. Skvěle se to hodí ke krátkému tričku a džínám s vysokým pasem.

Šátek po hollywoodsku

I tady se vlastně jedná o retro styl, který je stále velmi oblíbený. Ovšem jde už opravdu o něco velmi elegantního. Šátek na hlavu si dávají hollywoodské hvězdy, když se chystají na filmovou premiéru nebo na nějaký luxusní večírek.

V padesátých letech ale šátek na hlavě nebyl nikterak luxusní záležitostí. Ženy si jej braly na procházky do přírody místo klobouku, na pláž a především na vyjížďky kabrioletem.

Jde ale o velmi elegantní záležitost, kterou určitě vyzkoušejte, pokud se vydáte na nějakou důležitou formální akci ve večerní toaletě, divadelní či operní premiéru a tak dál. Šátek si přehoďte přes hlavu tak, aby vám vpředu byly vidět vlasy a jeho volné konce ležérně přehoďte přes ramena.

Jak je vidět, šátky jsou tu pořád, jen se některé trendy jejich nošení vracejí, jako například ten se šátkem přes hlavu, který je "in" už od loňského roku. Dále čtěte: Všechny boty se vám do kufru nevejdou. Na dovolenou si zabalte tři důležité páry.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod