Vzduch, který dýcháme je plný nečistot. Detoxikujte si plíce s pomocí bylin

 Zdraví 
14. dubna 2019 17:01 / Eva Vogelová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Postarejte se o své plíce Shutterstock
Bez kyslíku člověk vydrží sotva několik minut. Plíce jsou nepostradatelné, proto byste o ně měli začít pečovat. Pokud nežijete přímo v lese, patrně se potýkáte s nezdravým životním prostředím. Smog dokáže plíce časem zaneřádit a může vám způsobit i dýchací potíže. Detoxikujte si preventivně své plíce, aby byly zdravé.

Nečistoty ve vzduchu člověku škodí, což se může časem projevit na jeho zdraví. Pokud kouříte, pravidelné pročišťování plic je pro vás skoro nutnost, abyste si je udrželi v dobré kondici. Udělejte si čaj z bylin, které mají na dýchací cesty pozitivní vliv. Dokáží odstranit zvýšené množství hlenů a poradí si i s dlouhodobým kašlem. Pomáhají s nepříjemnými záněty v krku a zlepšují cirkulaci kyslíku v plicích.  

Zázvor

Zázvor má sice pálivou chuť, ale prospívá celému organismu. Nastrouhejte si ho do hrnku a zalejte horkou vodou. Pokud si chcete řádně vyčistit dýchací cesty, pijte ho alespoň dvakrát denně. Můžete ho zahrnout do vaření jako přísadu. Zázvor funguje i jako prevence rakoviny plic a pomáhá uvolňovat dýchací cesty při nachlazení.

Máta

Mátu si můžete pěstovat i doma. Stačí, abyste z ní utrhli několik lístků, zalili je horkou vodou a pravidelně pili. Podobně jako zázvor pomáhá hned na několik potíží. Má protizánětlivé a antioxidační účinky, zmírňuje astma a alergie. Přidejte několik kapek mátového oleje do horké vody a s ručníkem přes hlavu vdechujte páru. Pročistí se vám tím dýchací cesty.

Oregano

Oregano zlepšuje průtok dýchacích cest. Obsahuje sloučeninu karvakrol, která čistí plíce. Pomáhá zmírňovat alergické reakce. Díky této bylině bude alergik méně kýchat, protože dokáže zklidnit i nosní sliznici. Oregano obsahuje vitamíny A a C, které posilují imunitní systém, čímž podpoří i správnou činnost dýchacích cest. Na pročistění pomáhá i oreganový olej, který můžete přidat do čaje.

Lékořice

Lékořice napomáhá při léčbě mírné plicní infekce. Dokáže bojovat se suchým kašlem a zmírnit příznaky alergií. Účinkuje dobře při dýchacích potížích. Pokud se nacházíte na místě, kde se ve vzduchu pohybuje mnoho nečistot, sáhněte právě po lékořici. Pořiďte si drcený lékořicový kořen a dělejte si z něj čaje alespoň dvakrát denně. O tom, jaký vliv má skořice na naše zdraví, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod