Pozoruhodné účinky skořice na naše zdraví. Kdy a jak ji správně užívat?

 Zdraví 
09. dubna 2019 07:27 / Bronislava Silná
  0
📷
5 fotografií v galerii
Léčivá síla skořice je pozoruhodná Shutterstock
Skořice je velmi zdravé koření. Má řadu účinků a není od věci se ji naučit využít. Přinášíme recepty, které vás zaujmou.

Na úvod je dobré říct, že pro omezení možných negativních vlivů je třeba konzumovat skořici cejlonskou. Běžně dostupná skořice z Číny je ve vyšších dávkách toxická. Skořice také není vhodná pro těhotné ženy a pro děti do šesti let. Lidé, kteří užívají léky na ředění krve, by měli užívání skořice konzultovat se svým lékařem.

Co všechno skořice léčí

Skořice obsahuje řadu látek, které jsou účinné při úpravě trávení, pro snižování cholesterolu, snižování hladiny krevního cukru. Hodí se při nachlazení, při bolestech svalů a kloubů, při menstruačních bolestech. Skořici by měl užívat i ten, kdo má nižší chuť k jídlu a trpí na časté záněty. Skořice ředí krev, zlepšuje tak prokrvení končetin a dalších částí těla. Skořice má dokonce účinky proti nádorům.

Skořice po ránu

Jednou z možností je užívat skořici po ránu. Její účinky nastoupí do jedné hodiny. Stane se spolehlivým životabudičem. Přiměřená dávka je malá kávová lžička. Skořici můžete smíchat s medem a použít jako pomazánku na pečivo. Je také možné ji přidat do čaje nebo do kávy. Další vhodné použití je na dochucení ovesné či jiné kaše. Nepřekračujte doporučenou dávku.

Skořice na spaní

Docela jiné využití je v nápoji pro dobrý spánek. Ten si připravíte tak, že přivedete k varu asi 3 dcl vody, ve které rozvaříte jeden banán. Opět přidáte lžičku skořice a nápoj vypijete asi hodinu před plánovaným usnutím. Bude se vám velmi dobře spát a ještě si dáte dohromady trávení. Pro zdravý spánek se vám ještě mohou hodit další rady, které najdete zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve