Jak se mění ženské poprsí s přibývajícím věkem

 Krása 
11. května 2020 10:54 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Prsa jsou součástí ženské krásy Depositphotos
Ženská ňadra slouží hlavně k tomu, aby nakrmila dítě. Druhá funkce je však estetická. Muži se na ně často nemohou vynadívat a velmi je přitahují. Přirozeně chce mít každá žena krásná a pevná prsa, aby se líbila sama sobě a okolí. Ženská ňadra prochází během celého života hned několika změnami. Jak se mění v průběhu let?

Pevná prsa by chtěly mít ženy neustále, ale bohužel to není možné, pokud si nenechají udělat umělá. Čas nemilosrdně běží a s ním se mění i ňadra. Zjistěte, co se s poprsím děje ve dvaceti, třiceti, čtyřiceti a padesáti letech.

Ňadra ve dvaceti

Prsa dívek okolo dvaceti let stále ještě dospívají. Mohou se střídavě zvětšovat a zmenšovat na základě hormonálních změn. Změna tvaru prsou za krátký čas není nic výjimečného. Často jsou mnohdy i citlivé na dotek. Po dvacítce jsou prsa pevná a nesvěšují se. Můžete toho využít a netěsnit si ňadra v podprsence.

Mnoho žen mezi dvacátým a třicátým věkem otěhotní, takže jejich ňadra prožijí velkou změnu. Zalijí se mlékem a mohou se mnohonásobně zvětšit. Není nic neobvyklého, když se nevrátí do své původní velikosti, ale zůstanou větší.

Ňadra ve třiceti

Prsa okolo třicítky začínají pomalu ztrácet elasticitu, vazivová tkáň ochabuje. Není však třeba klesat na mysli, protože s tím lze něco udělat. Díky posilovacím cvikům vaše ňadra vydrží déle pevná. Měly byste klást velký důraz na kvalitu podprsenek. Když je budete nosit častěji, prsa vám podrží. Celkově budou mít menší tendenci ochabovat a svěšovat se.

V tomto věku se už tvar ňader výrazně nezmění, pokud si neprojdete těhotenstvím. Po třicátém pátém věku se zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu, takže byste rozhodně neměly zanedbávat prevenci a odkládat vyšetření. A to ani v době koronaviru, protože zhoubný nádor by pro vás měl mnohem fatálnější následky.

Ňadra ve čtyřiceti

Mezi čtyřicítkou a padesátkou se tělo pomalu začíná připravovat na menopauzu. Rapidně se sníží hladina estrogenu, prsní tkáň se začne zaměňovat za tuk, takže ňadra začnou být měkčí. Tvar prsou se opět může začít měnit. Kolagenu ubývá a gravitace si začne vybírat svoji daň. Pokud jste v předchozích letech poctivě cvičily, nemusíte se bát výrazného svěšení ňader. Když ne, teď už svá prsa cvičením moc nezachráníte.

Ňadra v padesáti

Po padesátce můžete být trochu překvapené tím, že se vám rozšíří hrudní koš. Velikost prsou se vám však nezvětší, pokud výrazně nepřiberete. Budete si však muset pořídit podprsenky s větším objemem. V tomto věku prsa nekompromisně uvadají, což však můžete zachránit alespoň padnoucími podprsenkami.

Horší je, že okolo padesátky je riziko vzniku rakoviny prsou opravdu vysoké. Pravidelně navštěvujte lékaře a provádějte samovyšetření prsu. Dále čtěte: Trápí vás povislé paže? Zbavte se jich do léta s pomocí několika cviků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod