Peeling umí zázraky, jen si musíte umět vybrat ten správný

 Krása 
18. ledna 2018 11:46 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Peeling pleti velmi svědčí Internet
Pleťový peeling stále mnoho žen podceňuje a mylně se domnívá, že se hodí jen pro mladou a bezchybnou pleť. Jenže to je velký omyl. Správně zvolený peeling si může dopřát jakákoliv žena, která chce proměnit svou unavenou a našedlou pleť v zářivou a svěží tvář.

Pokožka potřebuje pro svou regeneraci přibližně 28 dní. Pokud chcete tento proces pleti usnadnit, pořiďte si peeling. Tento přípravek pomáhá s mnoha problémy. Odstraňuje známky únavy, zužuje rozšířené póry, sjednocuje tón pleti a redukuje pigmentové skvrny i jemné vrásky. Poradíme vám, jak vybrat ten správný. Obzvláště v zimě je naše pleť hodně unavená a mnohé ženy vypadají jako bledule. Existuje přitom několik triků, jak tomu zabránit.

Jak peeling funguje

Peelingové přípravky odstraňují odumřelé buňky a stimulují krevní oběh. Díky tomu je pokožka po jejich použití krásně hebká a dokonale připravená absorbovat výživné látky z krémů.

Součástí peelingů bývají především abrazivní materiály, jako jsou například silikonové mikroperličky nebo jemný písek. Jejich třením po pokožce se šetrně odstraní horní vrstva unavené kůže, a vám tak zůstane jen krásně růžová a zdravá pleť. Hrubší peeling je určen na místa s obzvláště tvrdou pokožkou, jemnější peeling na dekolt. Přírodní kosmetika využívá rozdrcené skořápky plodů (ořechů či kokosu) nebo pecky (meruněk, mandlí, oliv), hroznová jadérka či jojobové perličky.

Existují také peelingy na bázi cukru nebo mořské soli, stejně jako enzymatické peelingy. Ty neobsahují žádné abrazivní částice, ale enzymy manga nebo papáji, které rozpouštějí odumřelé buňky.

Na těle je peeling ještě nutnější než na obličeji, a to kvůli tření oblečení o kůži a menšímu počtu mazových žláz, což dělá pokožku sušší.

Správný výběr peelingu

Pleťový peeling je nutné vybírat s ohledem na typ vaší pleti. Složení peelingových přípravků totiž vždy odpovídá určitému typu pokožky.

Jestliže máte zdravou, normální pokožku, která nevyžaduje nic víc než právě mechanické odstranění odumřelých buněk, postačí vám obyčejný peeling z drogerie za pár korun. Používání peelingu se doporučuje pro normální pokožku jednou za týden nebo dle potřeby.

Pokud máte citlivou pleť, vyberte si peeling s jemnějšími zrny a nějakou uklidňující složkou, např. s panthenolem. Citlivá pleť by se měla obrušovat jednou až dvakrát za měsíc.

Trpíte na mastnou či problematickou pleť? V tom případě jsou vhodné přípravky s kyselinou salicylovou, která má protizánětlivý účinek a zabraňuje maštění pleti. Peeling s touto kyselinou je také vhodný pro zralou pleť, protože způsobuje tvorbu kolagenu a tím redukuje vrásky. Mastná pleť se může obrušovat jednou za týden.

Pokud vás trápí těžké akné, je lepší se peelingu úplně vyhnout. Mechanické obrušování by vám mohlo pokožku rozdráždit a akné by se mohlo ještě více rozšířit po obličeji. Ovšem jestli máte na obličeji pár pupínků, stačí se jim při peelingu zkrátka vyhnout.

Jak s peelingem pracovat

Pleť byste nikdy neměli příliš drhnout, drsné zacházení by mohlo vaši pokožku poškodit. Stačí, když budete peeling jemně roztírat po obličeji krouživými pohyby.

Peeling je ideální používat večer. Dáte tak pleti přes noc čas na zotavení a ráno bude krásně zářit.

Na vlhkou, vyčištěnou pleť naneste peelingový přípravek. Nejprve peeling naneste prsty na čelo, nos a bradu. Poté ho jemnými krouživými pohyby vetřete do kůže. Na nose postupujte odshora směrem ke špičce a poté velmi jemně vmasírujte přípravek i do tváří. Oblast kolem očí a úst vynechte.

Po smytí peelingu použijte čisticí pleťovou vodu, která pleť osvěží a zklidní. Když je pleť dokonale čistá, dopřejte jí pořádnou dávku hydratace. Naneste na pokožku denní nebo noční krém a nechte ji odpočívat.

Tip: Když si uděláte jemný peeling před aplikací pleťové masky, zvýšíte její účinnost.

Rychlé recepty na domácí peelingy

Pokud nechcete utrácet za peelingové přípravky, můžete si vyrobit i svoje vlastní. Jenom přitom nezapomeňte, že i domácí směs by se měla přizpůsobit typu vaší pokožky. Například mořská sůl a cukr jsou vhodné pro pleť s většími póry, mák je zase perfektní pro ošetření citlivé pokožky.

Peeling pro problematickou pleť

Vlastní peelingovou směs vytvoříte jednoduše smícháním tří ingrediencí – jogurtu, medu a cukru. Med má antibakteriální a protizánětlivé účinky, takže udělá vaší pokožce zaručeně dobře. 

Peeling pro normální a suchou pleť

Smícháním oleje a cukru vytvoříte peeling, který pleť jemně ohladí a příjemně vyživí. Použijte třeba olivový olej nebo olej z hroznových jader, za který se budou vaše tváře rdít nadšením nejen v zimních měsících.

Peeling pro všechny typy pleti

Rozemletím kávových zrnek získáte peeling, který můžete použít, ať už máte jakoukoli pleť. Kofein stimuluje a podporuje krevní oběh, takže bude vaše pleť nádherně zářit zdravím. Stejně tak chladný jogurt je pro výrobu domácího peelingu ideální surovinou. Smíchejte ho podle typu vaší pleti s cukrem, mořskou solí nebo mákem.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve