Tipy, jak zpomalit růst nežádoucích chloupků

 Krása 
23. srpna 2019 10:00 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Holení nohou každý den je otrava  Depositphotos
Letní počasí je sice velmi příjemné, ale pro mnoho žen to znamená, že mají o starost víc. Musí se častěji a důkladněji holit, aby nemusely nosit dlouhé kalhoty. Máme pro vás dobrou zprávu: růst chloupků jde zpomalit. Jak na to?

Pokud chcete v létě nosit šaty, sukně nebo kraťasy, musíte si holit nohy každý den. Není to žádná zábava, ale spíše otrava. Nebudete se muset holit tak často, pokud vyzkoušíte následující tipy, díky kterým se růst vašich chloupků zpomalí.

Masírujte si místa, kde vám tmavé chloupky rostou

Masáž míst, kde vám roste největší množství chloupků, vám pomůže, ale musíte na to mít dobrý nástroj. Použijte pemzu, která slouží zejména ke zjemnění chodidel.

Masáž tvrdým a hrubým předmětem způsobí, že se chloupky začnou v pokožce uvolňovat a některé z nich i vypadnou. Masírujte si místa s chloupky krouživým pohybem alespoň dvakrát denně a postupem času uvidíte, že vám rostou pomaleji, než tomu bylo dříve.  

Pijte mátový čaj

Pořiďte si hodně máty a vařte si z ní čaj alespoň dvakrát denně. Tato bylinka totiž dokáže zpomalit růst chloupků. Nejde o pouhou domněnku nebo babskou radu, ale fakt. Mátový čaj snižuje účinek androgenů. Jde o mužské hormony, které výrazně přispívají k růstu ochlupení.

Androgeny mají v určitém množství i ženy, ale každá to má jinak. Některé jsou ochlupené více, jiné méně. Častým pitím mátového čaje androgeny trochu potlačíte a přestanou vám chloupky tak rychle růst.    

Začněte používat peeling

Máte peeling na čištění pleti? Začněte ho používat i na nohy a podpaží. Vmasírujte ho do míst, kde vám roste nejvíce chloupků. Částečky z peelingu se dostanou do kůže a poruší kořeny chloupků. Některé z nich vám vypadnou a porostou pomaleji.  

Peelingovou masáž však musíte dělat neustále, protože kořeny chloupků se rychle obnovují. Tento proces dělejte několikrát týdně. Výhodou je, že budete mít vyčištěnou a jemnou pokožku. Nezabírá vám na rozšířené póry běžná kosmetika? Pomůže vám vitamin C.

Pořiďte si krém na zpomalení růstu chloupků 

V obchodech seženete krémy, které zpomalují růst chloupků. Prodává ho hned několik kosmetických značek. Krémy obsahují několik látek, které oslabují cibulku chloupků a díky tomu porostou pomaleji.

Zpomalovače růstu chloupků však musíte používat pravidelně každý den. Efekt se dostaví až po dlouhodobém používání. Buďte trpělivé a výsledku se dočkáte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod