Zdravé a chutné svačiny do práce, které vám pomohou při hubnutí
I vy každé dopoledne v práci netrpělivě čekáte jen na to, kdy konečně nadejde čas oběda? Pár minut před koncem práce už cítíte ozývající se žaludek, který volá po něčem k jídlu? Netrestejte takto své tělo a dopřejte mu správnou a vyváženou svačinu, která vás nabije energií a zvýší váš entuziasmus do práce.
Chia pudink
Tohle je prostě klasika. Lžíci semínek přes noc namočte do mléka, přidejte ovoce a dochuťte třeba strouhaným kokosem. Dejte do lednice, kde do rána semínka nabobtnají.
Ciabatta s roastbeefem
Ciabatta, lučina, bílý hustý jogurt nebo zakysaná smetana, kapary, sůl a mletý pepř, usekaná petrželky, roastbeef, plátky tvrdého sýra, listy salátu, velká nebo malá rajčata, bílá cibule.
V misce promícháte lučinu s jogurtem nebo kysanou smetanou, vmícháte najemno usekané kapary a zelenou petrželku a podle chuti osolíte a opepříte. Rajčata a salát omyjete, osušíte a rajčata nakrájíte na tenké plátky. Cibuli oloupete a nakrájíte na tenká kolečka.
Ciabatty podélně rozkrojíte a na řezu potřete pomazánkou. Obložíte postupně cibulí, plátky roastbeefu, sýra, listy salátu, plátky rajčat a přiklopíte vršky lehce potřených ciabatt.
Ovocný salát s oříšky
Smíchejte hrst kuliček hroznového vína nakrájených na půlky, na kousky nakrájený pomeranč, lžičku rozinek, lžičku plátků sušeného kokosu, lžičku drcených mandlí a lžíci vlašských ořechů a přidejte pár kapek limetkové šťávy. Připravíte velmi chutnou přesnídávku. Ořechy a mandle navíc obsahují kvalitní bílkoviny a vitaminy skupiny B.
Cottage s banánem
Honí vás mlsná a zároveň máte hlad? Pak nakrájejte banán do sýra Cottage a zamíchejte. Tato přesnídávka obsahuje vlákninu, sacharidy, bílkoviny a má příjemnou chuť. Banány navíc působí díky vysokému obsahu hořčíku proti stresu.
Omeletky s rajčaty a bylinkami
vejce, bílý jogurt, cherry rajčata, špetka soli, čerstvé oregano, bazalka a troška řepkového oleje na vymazání pánve
Vejce ušleháte s bílým jogurtem, dochutíte troškou soli a čerstvými nasekanými bylinkami. Rozehřejete na pánvi trošku řepkového oleje, vylijete těsto na omelety a ozdobíte je nakrájenými kousky rajčátek. Z každé strany opečete dozlatova. Poté ubrouskem vysušíte přebytečnou mastnotu, necháte vychladnout a zabalíte do svačinové dózy.