Jak správně pečovat o vlasy. Používání stále stejné vlasové kosmetiky překvapivě vhodné není

 Krása 
24. srpna 2020 10:04 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Nesprávná kosmetika může vlasům škodit Depositphotos
Mnoho žen se domnívá, že pro jejich vlasy je nejlepší, když jim dopřávají stále stejnou vlasovou kosmetiku. Nebo naopak když ji střídají. Odborníci ale tvrdí, že ani jedno není pravda.

"Šampony a kondicionéry mají být správně vybírány na základě textury, typu a kondice vlasů," říká Paul Labrecque, umělecký ředitel známého newyorského salonu.

Pokud používáte stále stejný šampon a kondicionér, pak v průběhu času vystavíte své vlasy škodlivým ingrediencím, jako je laurylsulfát sodný, a vaše vlasy rovněž nebudou "čisté" tak, jak by měly. To následně povede k tomu, že si pořídíte nové produkty v naději, že budou fungovat lépe. Pokud ale znovu sáhnete po těch špatných, bude se celá situace za čas opakovat.

Jak vybrat správný šampon

„Střídání výrobků nutně nezlepší zdraví vlasů, protože většinou stejně použijete nesprávný šampon nebo kondicionér,“ vysvětluje Labrecque. "Například ženy, které si barví vlasy, nemohou mít prospěch z šamponu, který nebyl pro barvené vlasy vytvořen. Vlasy ošetřené barvou potřebují jemný šampon bez obsahu síranu, který pomůže zachovat barvu a hydrataci vlasů.“

Takže jak na to? "Vyberte si šampon a kondicionér, který je vytvořen pro vaše specifické potřeby, a držte se jich pro dosažení nejlepších výsledků," dodává Labrecque.

Pokud jde o faktory, které musíte zvážit před nákupem šamponu, jsou to kromě vašeho typu a struktury vlasů, popřípadě jejich ošetření barvou, také prostředí, ve kterém žijete, a váš životní styl. Tedy například fakt, že chodíte cvičit a vlasy si tak myjete často.

Takže například žena s barvenými vlasy a suchou pokožku hlavy, která denně cvičí, by měla používat šampon, který by ošetřil suchou pokožku hlavy, byl jemný, čisticí a hydratační, navíc bez obsahu síranů. Zároveň by neměly být používány více jak dva různé šampony.

Jak vybrat správný kondicionér

Ani s výběrem kondicionéru to není úplně jednoduché. Labrecque ale doporučuje zaměřit se primárně na typ a strukturu vašich vlasů.

Jsou-li vlasy v pořádku, použijte lehký kondicionér, který jim propůjčí vlhkost. Naopak  máte-li vlasy středně hrubé, bylo by nejlepší používat kondicionér pro hlubokou hydrataci vlasů.

I pro kondicionéry platí, abyste nepoužívaly více jak dva různé druhy. Jeden by měl být používán pro každodenní nebo pravidelné použití, zatímco druhý kondicionér by měl plnit roli vlasové masky nebo hloubkového ošetření. Ten tedy nebudete používat denně, ale toto hloubkové ošetření vlasů využijete například jedenkrát v týdnu. Dále čtěte: Časté chyby, kvůli kterým nám make-up vydrží pěkný sotva pár hodin.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod