Dobře vytrhané obočí je základ. Vyvarujte se chybám, které vás dělají starší

 Krása 
06. prosince 2020 09:15 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Při trhání obočí nepoužívejte zvětšovací zrcátko  Depositphotos
Správná úprava obočí by se neměla podceňovat, protože dokáže změnit vzhled celého obličeje. Není vždy jednoduché obočí vytrhat tak, aby bylo perfektní. Některé ženy během jeho úpravy dělají chyby, kvůli kterým vypadají zbytečně starší. Zjistěte, zda náhodou nepatříte mezi ně i vy.

Pokud chcete mít perfektní make-up, úpravě obočí se nevyhnete. Hezké nalíčení očí vám může zkazit právě špatně upravené obočí. V poslední době je sice trendy husté obočí, ale neměly byste ho nechat růst, jak se mu zachce. V případě, že budete s úpravou obočí samy občas experimentovat, nemusí to dopadnout dobře. Vyvarujte se následujících chyb.

Používáte zvětšovací zrcátko

V případě, že při trhání obočí používáte zvětšovací zrcátko, děláte chybu. Pochopitelně to provádíte proto, že na své obočí vidíte trochu lépe. Nepřehlédnete žádný nežádoucí chloupek. Má to však háček. Zvětšené zrcátko vás donutí si vytrhat obočí o trochu více, než skutečně potřebujete. Když se po úpravě obočí podíváte do klasického zrcadla, zjistíte, že celkový dojem působí trochu jinak než ve zvětšovacím.

Ignorujete svůj přirozený oblouk

Za ideální se považuje obočí, jehož oblouk má úhel 45 stupňů. Každé ženě však roste trochu jinak. Neměly byste chtít dokonalého úhlu dosáhnout za každou cenu. Mohlo by to totiž dopadnout tak, že vaše obočí bude vypadat velmi nepřirozeně. „Když vstoupíte do místnosti, chcete, abyste to byly první vy, koho ostatní uvidí, nikoliv obočí,“ tvrdí kosmetička Ursula Cervellone, která se specializuje na perfektně vypadající obočí.

Zvětšování oblouku do požadovaného tvaru by vám zbytečně mohlo přidat pár let navíc. „Obočí vytvarujte tak, aby mělo počátek u nosu a skončilo na konci oka. Oblouk by měl začínat dvě třetiny od konce obočí a začátek mírně stoupat,“ vysvětluje kosmetička. Přečtěte si také o tom, jak vystihnout efekt větších očí. Stačí se naučit několik správných kosmetických tahů.

Necháváte mezi obočím velkou mezeru

Často se ženám stává, že jim jejich obočí po úpravě stále nepřipadá dokonalé. Z toho důvodu si ho upravují tak dlouho, až jim mezi obočím vznikne velká mezera. Velké množství vytrhaných chloupků způsobí, že váš celkový vzhled bude vypadat nepřirozeně. Mějte na paměti, že obočí by mělo začínat nejdále u vnitřního koutku oka.

Neumíte si dobře domalovat obočí tužkou a vystihnout její odstín

Malování obočí tužkou může někdy dopadnout opravdu špatně. S barvou byste neměly experimentovat. Vyberte si odstín podle svých vlasů a berte ohled i na obličej. Nekupujte si zbytečně tmavší tužku na oči, než je nezbytně nutné. Pokud si nevíte rady s výběrem správného odstínu, poraďte se s kosmetičkou.

Líčení obočí není příliš jednoduchá záležitost, pokud nevíte, jak na to. Má svá pravidla, která byste měly dodržet. „Počáteční část obočí udržujte světlejší, ale čím blíže se budete dostávat ke konci, tím více zesilujte intenzitu odstínu,“ tvrdí kosmetička Ursula Cervellone.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?