Nejčastější chyby, kvůli kterým vaše pleť stárne rychleji

 Krása 
15. dubna 2019 12:32 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dlouhodobý stres urychluje stárnutí pokožky  Depositphotos
První nepatrné vrásky se začínají objevovat už kolem třiceti let. Čas bohužel nelze zastavit, ale stárnutí pleti můžete zpomalit. A to tak, že svojí pokožce přestanete nevědomě škodit. Prozradíme vám, co byste pro svoji pokožku mohli udělat.

Stárnutí pleti se patrně nelíbí nikomu. Problém je v tom, že někteří z vás dělají chyby, kvůli kterým se pokožka opotřebovává mnohem rychleji, než by měla. Přečtěte si o tom, co pravděpodobně děláte špatně.

Kouříte

To, že kouření škodí zdraví, jistě víte. Možná si však nejste vědomi toho, že kouř z cigaret nepropívá ani vaší pokožce. Při častém kouření se pleť vysušuje. Když si z cigarety potahujete, krčíte během toho opakovaně svá ústa. Kvůli tomu se vám kolem rtů rychleji utvoří malé vrásky, které se postupně budou prohlubovat. Pokud vás ke konci s cigaretami nedonutila hrozba rakoviny plic, možná vás k tomu povzbudí stárnutí vaší pleti.

Často se mračíte

Možná si neuvědomujete, že po častém mračení se tvoří rychleji vrásky. Krčení čela přímo nad obočím vaší pleti příliš neprospívá. V takovém případě se vám první vrásky mohou objevit už před třicítkou a před čtyřicítkou už budou velmi viditelné. Uvědomujte si, jak se při různých situacích tváříte. Pokud vám dojde, že se opravdu mračíte, uvolněte obličej. Hlídejte si svoji mimiku.  

Vystavujete svoji pleť slunci bez krému

Možná si myslíte, že byste se měli mazat jen v horkých letních dnech. To je však omyl. Jarní slunce sice není tak silné, ale také má na pokožku negativní vliv. Pokud budete trávit hodně času na slunci, měli byste se mazat ochrannými krémy, protože dlouhé působení slunečních paprsků způsobuje úbytek kolagenu. Ten je potřebný k pružnosti pleti, čím méně ho máte, tím rychleji vaše pokožka zestárne. Slunce obzvláště škodí lidem, kteří mají světlejší pleť a jsou náchylnější na spálení.

Podléháte stresu  

Dlouhodobý stres zrychluje stárnutí pokožky. Když je člověk psychicky pod tlakem a pociťuje nervozitu, stahují se mu cévy. Ve chvíli, kdy se cítí v klidu, se děje opak. Cévy se roztahují a prokrvuje se tím pleť. Vlivem stresu lidé většinou i špatně spí. Pleť potřebuje dostatek spánku k tomu, aby se stihla během noci dobře zregenerovat. Pokud se to neděje, rychleji stárne.

Dlouhodobé podléhání stresu neprospívá celému organismu, oslabí se a není schopný dobře bojovat s viry a bakteriemi. Snažte se často odpočívat a vaše pokožka vám poděkuje. O tom, jaké potraviny zpomalují stárnutí, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod