Jak se nalíčit v letních vedrech, aby se vám make-up neroztekl? Dodržujte pár pravidel

 Krása 
05. srpna 2019 09:15 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
V létě používejte minerální make-up, případně pouze korektor  Depositphotos
Léto má své nevýhody. Ve vysokých teplotách se vám může zpotit i obličej, což může být problém, když jste nalíčené. Klasický make-up se vám začne rozpíjet, proto je potřeba se v horku líčit trochu jinak. Dáme vám několik tipů, jak na to.

V létě by bylo pro pleť ideální, abyste se nelíčily vůbec. Nemusely byste řešit, že se vám pod vrstvou make-upu potí obličej. Pochopitelně chcete vypadat dobře, takže se líčení nevzdáte. Měly byste k tomu používat trochu jiné prostředky než obvykle.

Vyzkoušejte fixační sprej a minerální make-up

Rozmyslete si dobře, zda se skutečně musíte v létě natírat make-upem. Uvažujte nad tím, zda by vám nestačil korektor, který si nanesete pouze na problematická místa. Pokud víte, že jen korektor vám nestačí, vyhněte se hutným make-upům, které jsou mastné a ucpávají póry.

Vyzkoušejte minerální make-up v pudrové podobě, který obsahuje látky na přírodní bázi. V horkých dnech naneste maximálně dvě vrstvy a pod něj si dejte fixační sprej, díky kterému vám vydrží make-up bez problémů téměř celý den.  

Voděodolná řasenka se nerozpije

Ve vysokých teplotách se potíte a obyčejná řasenka se vám rozpije. To stejné se s ní stane, když jdete do vody. Rozteče se vám tak, že budete mít černo okolo očí.

Pořiďte si kvalitní voděodolnou řasenku, která se vám na sluníčku ani ve vodě nerozmaže. Pokud chcete mít krásné řasy bez námahy, nechte si je na léto prodloužit u kosmetičky.

Bez podkladové báze na oči se v létě neobejdete

Na léto se hodí výrazné barvy očních stínů. K tomu, aby se vám nerozpily v záhybech, potřebujete použít podkladovou bázi. Bez ní si oční stíny v létě rozhodně nenanášejte. Zabrání totiž jejich obtiskování a vyhladí vám pokožku na víčkách.

V horkých letních dnech zvolte namísto krémových stínů raději pudrové, protože se vám nerozpijí. Podkladovou bázi na oči můžete použít i mimo léto, protože díky ní vám oční stíny vydrží celý den.

Nepoužívejte hutné rtěnky

V letních dnech se vyhněte hutným a sytým rtěnkám, zvolte raději hydratující. Příjemná alternativa rtěnky je tónovací balzám. Pokud máte raději rtěnky, naneste na rty podkladovou bázi, která je vyživí. 

Když vám podkladová báze schází, na rty naneste pudr nebo tvářenku. Díky tomu by se vám rty neměly rozpít. Kosmetické přípravky ve vysokých teplotách trpí. Jak byste je měly uchovávat, aby se jim nic nestalo?.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?