Světlice barvířská patří k nejsilnějším bojovníkům proti akné

 Krása 
01. července 2021 12:55 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Falešný šafrán pomůže se zánětem i černými tečkami Depositphotos
Zbavit se akné nebývá někdy jednoduché, a to i přes fakt, že existuje celá řada produktů, které mohou pomoci. Od masek z černého uhlí přes tea tree oil až po kyselinu salicylovou, retinol a benzoylperoxid.

Olej ze světlice barvířské je ale podle dermatologů úplně jiná liga. Přitom jde o nenápadnou rostlinu, které se říká také saflor nebo turecký šafrán.

Co olej ze světlice dokáže

Světlicový olej má některé jedinečné vlastnosti, pro které je tak obdivovaný. "Světlice barvířská je jedním z mála olejů, které mají jako samostatné složky příznivé složení mastných kyselin pro pokožku,“ říká dermatoložka Alicia Zalka. "Pokud je světlicový olej správně lisován a správně zpracován, má vyšší hladinu antioxidačních a antimikrobiálních vlastností než mnoho jiných olejů běžně používaných v péči o pleť.“

Ale proč světlice tak dobře funguje proti akné? Protože je antifungální a antimikrobiální. A tyto vlastnosti v kombinaci s účinky světlicového oleje na hojení ran mohou být užitečné při léčbě kůže od drobných poranění až po akné. Antibakteriální a protizánětlivé účinky oleje jsou samozřejmě užitečné v boji proti zanícené pokožce, ale olej skvěle funguje i na černé tečky. Je to způsobeno jedním z jedinečných charakteristických znaků světlicového oleje. Jde o extrémně vysoké množství kyseliny linolové, a to je naprosto klíčové v boji s akné.

Jak světlici na akné používat

Především dbejte na to, abyste si pořídili takový kosmetický produkt, který bude vysoce kvalitní. Především si všímejte toho, zda je světlicový olej lisován za studena a je ve své přírodní formě. Zkuste se tedy raději poohlédnout po nějakém bio oleji, abyste měli jistotu.

Olej pak nanášejte přímo na pokožku, a to zhruba v množství dvou až tří kapek, které rozetřete po inkriminovaném místě, které chcete olejem ošetřit.

Světlicový olej je obecně dobře snášen, ale i zde jsou jisté výjimky. Pokud máte alergii na chryzantému, měsíček či sedmikrásky, raději se světlicí začněte opatrně. A pak je tu jedna velmi důležitá věc. Světlicový olej obsahuje vysoké množství vitaminu E, takže olej byste rozhodně neměli používat, pokud trpíte poruchou srážlivosti krve. Dále čtěte: Co dělat, když váš účes ničí vlhkost. Londýnská kadeřnice radí ženám.

Zdroj info: Be BeautifulByrdie.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?