Spíte s mobilem pod polštářem? Může se vám to pořádně vymstít

 Ostatní 
14. srpna 2018 12:13 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
S mobilem do postele chodí spoustu lidí Shutterstock
Člověku dá pořádnou práci a úsilí, než postaví dům nebo zrekonstruuje byt. Vše stojí hromadu peněz a nervů, než je hotovo. Spoustu času trvá, než vymalujete, uděláte podlahu, nastěhujete vybavení a nábytek. Naopak ve vteřině o to můžete přijít kvůli hlouposti!

Dnes už se najde málokdo, kdo by neměl mobil. Pokud pomineme starší generaci, ta mladší se spíš předhání, kdo má modernější přístroj, kolik funkcí má a co všechno dokáže. Jenže čím více toho umí, tím více se vybíjí baterie.

Nabíječka mobilu

Kde jsou ty časy, když mobil vydržel nabitý i několik dní. Modernější zařízení musíte nabíjet každý druhý den, a to si ještě můžete říct, že vám baterie docela vydrží. Kámen úrazu je, když jdete večer spát a mobil si dáte třeba pod polštář a k němu vede nabíječka.

Obzvlášť v horkých dnech se to může vymstít. Mobil i nabíječka se mohou lehce přehřát a ještě pod polštářem způsobit takovou paseku, kterou si budete vyčítat ještě dlouho. V lepším případě vzplane polštář nebo další věci a vy to rychle uhasíte.

V opačném případě ale můžete přijít kvůli plamenům o svůj domov, při té nejhorší variantě o život nebo o někoho ze svých blízkých. Požáry jsou totiž nebezpečné a neradno si s nimi zahrávat. Než se totiž stačíte vzpamatovat, pohltí toho tolik, že si nebudete vědět rady. 

Noční stolek

Proto si k posteli raději pořiďte noční stolek, na který si mobil položíte před spaním a přes noc, když ho budete nabíjet. A pokud noční stolek nemáte, nebo spíte u stěny, raději mobil odložte dál, ale do bezpečí, než abyste přišli o všechno. Telefon u postele poškozuje i vaše zdraví. Více čtěte zde.

Pro jistotu před spaním mobil z nabíječky vytáhněte, mějte u postele láhev s vodou, ale také třeba deku, kterou můžete případný požár udusit. Pro všechny případy můžete mít v blízkosti i hasicí přístroj, protože jistota je kulomet. Pokud už nějaké neštěstí nastane a zahltí váš domov plameny, vždy je nejlepší ho opustit a zavolat hasiče. Lepší je přijít o dům, který je dobré mít pojištěný, než riskovat život.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod