V jaké poloze spíte se svým partnerem prozradí, v jaké fázi vztahu se nacházíte

 Vztahy 
18. prosince 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Míra dotyků při spánku značí nejen citové propojení páru Shutterstock
Spíte celou noc přitisknutí nebo zabíráte každý jeden kraj postele? To, jakou polohu zaujímáte v manželské posteli, vypovídá o tom, jak prožíváte svůj partnerský život a jakou míru závislosti a lásky k sobě navzájem chováte.

Vývojem poloh při spánku si projde téměř každý vztah. Jinak spí čerství milenci, jinak stabilní pár a jinak partneři, kteří žijí v dlouholetém manželství. V jaké poloze spíte s partnerem vy? A jak spíte, když jste tam sami? Poloha, kterou preferujete, o vás totiž ledacos prozradí.

Celou noc v objetí

Nejčastěji takto spí páry, které jsou teprve v počátku vztahu, jsou sebou navzájem naprosto fascinováni a své city si vášnivě projevují. Je to poloha dvou lidí, kteří se nesmírně milují, leží na boku tvářemi k sobě. V horní části těla jsou v objetí a nohy mají propletené. Jsou si naprosto oddaní a svou fyzickou blízkost staví nad pohodlí při spánku.

Jako dvě lžičky

Poloha lžíce je většinou následující fází polohy milenců. Pár spolu žije a prožívá každodenní starosti i radosti. Muž a žena leží na stejném boku v pozici napůl plodové. Partneři v této poloze leží přitisknuti k sobě a ten, který zezadu objímá druhého partnera (zpravidla muž) je v roli ochránce. Není ale výjimkou, že se v této roli partneři střídají. Děje se to dokonce i během spánku. Jakmile se jeden otočí, druhý reaguje stejně a role si vymění.

Tato skutečnost vypovídá o silné vzájemné empatii mezi partnery a oboustranné absolutní důvěře. Tato pozice hovoří o stabilním vztahu, ve kterém nechybí jak intimita a vášně, tak ani angažovanost jednoho k druhému.

Královské lože

Tato poloha často opět následuje po předchozí pozici. Jedná se již o vyzrálé a stabilní partnerství, ve kterém se muž a žena vzájemně podporují a jsou k sobě pozorní. Oba partneři leží vedle sebe a jedna osoba (nejčastěji muž) objímá osobu druhou, která leží na boku přitulená k partnerovi. Jedná se již o pár, který si získanými zkušenostmi vybudoval vlastní způsob společného života. Může se však stát, že upadnou do rutiny jak ve spánkové poloze, tak ve svém vztahu. Pokud se v manželství nudíte, přečtěte si naše tipy, jak zaručeně oživíte vztah.

Poloha orla

Jedná se o polohu, kdy leží oba partneři na boku zády k sobě. Některou částí těla se však dotýkají, aby byli neustále ve spojení. Vyjadřují tím, že jsou sice spolu a milují se, ale nemusí o tom pořád dokola mluvit. Takto často spí páry, které již žijí v manželství nebo partnerství delší dobu. Dávají si najevo, že spíš než milenci jsou partneři a jsou na sobě navzájem nezávislí. Je ovšem patrné, že čím méně se při spánku potřebují partneři dotýkat, tím méně jsou na sebe citově vázáni.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod