Jedinečný trik, jak natrvalo změnit životní styl. Pravidlo, které neuvěřitelně funguje

 Zdraví 
08. září 2018 07:45 / Monika Thomsonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Celý princip je založen na jednoduchosti a nezáleží na energetických hodnotách nebo složení živin Depositphotos
Pro mnoho lidí je velmi obtížné radikálně změnit životní styl a vyměnit nezdravou stravu za jednoduchou dietu bez sladkostí, smažených a jiných nezdravých pokrmů. Jste jedním z nich? Právě pro vás je vytvořena strava podle pravidla 80:20, kde máte nárok i na nezdravé potraviny.

Pravidlo, které neuvěřitelně funguje

Pravidlo 80:20 je bránou do zdravého světa. Tento princip není pouhým typem diety, ale obecnou změnou každodenního stravování, která zahrnuje vyváženou konzumaci potravin, která ve finále přispěje ke snížení váhy. Lidé, kteří zkusili spousty rozdílných diet, tvrdí, že díky tomuto principu porozuměli střídmosti a rovnováze.

Jak funguje stravování 80:20?

Když se řídíte pravidlem 80:20, nemusíte se omezovat, můžete chodit do společnosti a večeřet s přáteli. Klíč k úspěchu je velice jednoduchý. V 80 % případů byste se měli snažit konzumovat zdravé jídlo, zatímco ve zbývajících 20 % si můžete dovolit sníst to, co chcete. Nemusíte se bát, že budete muset složitě vypočítávat, co si vlastně dopřát můžete a co už nikoliv. Pravidlo je jednoduché. Jestliže konzumujete 3 jídla denně, pak si můžete 3 jídla týdně pořádně užít. Pokud jíte 5 menších porcí jídla denně, pak si můžete týdně bez obav dopřát 7 menších porcí jídla, na které máte chuť.

Princip jednoduchosti

Celý princip je založen na jednoduchosti. Nezáleží na energetických hodnotách nebo složení živin. Vaše jediná práce je zajistit konzumaci zdravých a nezdravých potravin ve správném poměru. Vzhledem k tomu, že to není zase tak obtížné a složité a nejste nuceni neustále hlídat "zdravou" stravu, existuje velká šance, že se tímto způsobem vydržíte stravovat po dlouhou dobu. Zde si přečtěte o největších dietních lžích, kterým většina lidí stále věří.

Zdraví a krása

Záleží samozřejmě na vašem současném životním stylu. Nicméně podle pravidla 80:20 se předpokládá, že vaše jídlo je v současné chvíli spíše "horší" a skutečný poměr je blíže k poměru 20:80. Otočením těchto hodnot přinesete vašemu tělu obrovská pozitiva, neboť zdravé potraviny zabrání budoucím potížím, jako například zvýšenému cholesterolu či zvýšené hladině cukru.

Doporučení, které fakt funguje

Mezi potraviny, které by měly v budoucnu tvořit těch 80 procent stravy patří například ryby, kuře, celozrnné pečivo, nízkotučné pokrmy, čerstvé ovoce a zelenina. Podávání by mělo být založeno na obecně doporučované denní dávce. Pokud se žádnými doporučením nehodláte obtěžovat, stačí prostě jíst z malého talíře.

Zkuste s tímto stravováním začít o víkendech, kdy na sebe máte více času a můžete se skladbě potravin více věnovat. Jak již bylo řečeno, tento systém je poměrně snadné dodržovat a může se pro vás stát vodítkem, jak zkvalitnit váš životní styl. Kromě zdravotních benefitů vám umožní zhubnout bez následného jo-jo efektu. Velmi rychlý úbytek na váze, ale téměř stoprocentně jistý jojo efekt sebou nese i oblíbená Dukanova dieta.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?