Budíte se v noci ve stejný čas? Můžete mít v nepořádku některý orgán

 Zdraví 
26. října 2018 08:45 / Šárka Sokolská
  17
📷
4 fotografie v galerii
Podle čínské medicíny patří časové úseky jednotlivým orgánům v těle Depositphotos
Stává se to každému. Občas se probudíte uprostřed noci a zíráte do tmy. Ale pokud se to objevuje pravidelně, vaše tělo vám signalizuje, že některý jeho orgán není v pořádku. Který to je?

Podle čínské medicíny jsou jednotlivé časové úseky, části těla i emocionální stavy úzce propojeny. Takže i noční buzení nebo náhlá únava přes den může signalizovat, že některé části těla nejsou až tak zcela v kondici, jak by měly být.

Když se hlásí játra

Jestli se pravidelně budíte mezi jednou a třetí hodinou, pak se zřejmě potýkáte s přebytkem odpadu, což mohou být i negativní emoce, které jste během dne nezpracovali. V tomto čase se totiž tělo čistí, odstraňuje odpadní látky z krve a dalších tkání. A to vše je záležitost jater. Zkuste o svá játra také více pečovat, tedy pít hodně vody a zmenšit dávky alkoholu a kofeinu.

Plíce souvisejí se smutkem

Plíce se čistí obvykle mezi třetí a pátou ranní. V této době také sbírají nejvíce kyslíku a v rámci přípravy na další den ho přesouvají do všech ostatních systémů. Plíce jsou spojené se žalem a smutkem. Pokud se opakovaně probouzíte v tuto dobu, může to být zapříčiněno tím, že vás v životě něco velmi trápí. Zkuste tyto pocity přijmout.

Ranní nutkání na záchod

Probouzíte se pravidelně mezi pátou a sedmou ranní a rychle musíte na záchod? Pak se zřejmě něco děje s vaším tlustým střevem. Tlusté střevo odstraňuje z těla odpadní látky a je konečnou stanicí pro všechny nevyžádané složky přijímané skrze stravu. Jak hovoří čínská medicína, měli byste přehodnotit svůj život a zvážit to, co je důležité a co byste měli nechat takzvaně plavat.

Žaludek a slezina

Jestli najednou cítíte mezi sedmou a jedenáctou ranní náhlý propad energie, máte pocity úzkosti či nepříjemné opakující se emoce během dne, bývá to často spojeno se slezinou a žaludkem. Oboje souvisí s potravou a výživou na začátku dne. Zkuste proto změnit váš jídelníček v tuto dobu. Zkuste do vaší snídaně zařadit potraviny, které vás doslova nabijí energií na celý den. Které to jsou

Dopoledne patří srdci

Dopoledni a brzkému odpoledni, tedy době mezi jedenáctou a třetí, vládne srdce a tenké střevo. Tyto orgány souvisejí s komunikací a vztahy. Pokud v této době pocítíte výraznější pokles energie, dejte si malou svačinku, zkuste se rozhýbat anebo si s někým popovídat. Zkrátka si vylepšit náladu.

Močový měchýř a ledviny

Od třetí odpoledne do sedmé večer je doba, která patří  ledvinám a močovému měchýři. Pocit vyčerpání a podráždění v této době může znamenat, že byste měli přehodnotit své činnosti, včetně skladby svého jídelníčku. Tyto orgány podle čínské medicíny souvisejí s našimi psychickými a fyzickými zdroji.

Oslabení štítné žlázy

Pokud je vaše štítná žláza v nepořádku, projevuje se to tím, že se budíte před jedenáctou hodinou večer. Spánkové problémy na začátku noci mohou také znamenat, že jste se dostatečně nezklidnili a vaše nadledvinky možná vyprodukovaly přílišné množství adrenalinu. Probuzení před jedenáctou hodinou večerní také značí, že existuje situace, se kterou byste se měli konfrontovat.

Vaří se vám žluč?

Doba mezi jedenáctou večerní a jednou ranní  je čas, který tělo potřebuje při trávení. Pokud se budíte mezi jedenáctou večerní a jednou hodinou ranní, může to znamenat, že něco dráždí váš žlučník. Čínská medicína tento orgán spojuje s úzkostí a záští, takže dost možná, že je ve vašem okolí někdo, kdo vám způsobuje starosti, až se vám vaří žluč.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?